facebook

На Закарпатті сталася трагічна НП із лижниками

На Закарпатті в районі гори Гимба Міжгірського району заблукали п’ятеро лижників.

Туристи загубилися 6 січня, напередодні Різдва. Вони були в різних компаніях – троє в одній, і ще два – в іншій. Але всі вони приїхали з Києва. Про це повідомляє ДСНС у Закарпатській області.

На допомогу вирушили рятувальники.

“О 00:15 рятувальники знайшли двох туристів і ті повідомили, що їхній товариш не зміг продовжити з ними маршрут та залишився чекати на допомогу у горах. Залишивши рятувальникам GPS-координати третього, туристи були доправлені до місця їх тимчасового проживання”, – йдеться в повідомленні.

Рятувальники відправилися шукати третього туриста. На місці його ймовірного перебування працівники ДСНС знайшли лише лижну маску та палиці. Згодом рятувальники знайшли тіло чоловіка, він загинув.

“Того ж вечора 6 січня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в районі гори Гимба заблукали двоє лижників. Рятувальникам вдалось встановити телефонний зв’язок з одним із туристів, який повідомив свої координати і о 15:40 рятувальники відшукали його у задовільному стані у підніжжя гори Стій зі сторони Свалявського району”, -розповіли в ДСНС.

Наразі тривають пошуки другого чоловіка, адже як з’ясувалось, під час блукання у горах лижники вирішили розділитись та пішли у різні сторони.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...