facebook

На Сумщині від початку року – вже 12 нових випадків кору

На Сумщині ускладнюється ситуація із захворюванням на кір. Станом на 10 січня на Сумщині вже зафіксовано 12 нових випадків цієї хвороби.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в управлінні охорони здоров’я Сумської облдержадміністрації.

«У 2017 році було зафіксовано 8 випадків захворюваності, а у 2018 році ця цифра збільшилась до 312 випадків. З початку ж нового року зафіксовано вже 12 осіб, хворих на кір», – зазначили в управлінні, наголосивши на необхідності пройти щеплення проти цієї хвороби.

За інформацією лікарів, медичні заклади регіону забезпечені вакциною проти кору у повному обсязі, тому жителів області закликають вчасно пройти вакцинацію та попередити це захворювання.

«Якщо у кабінеті щеплень кажуть, що вакцини немає, зверніться до головного лікаря медзакладу для з’ясування причини. Якщо головний лікар не може надати необхідну інформацію – зверніться до обласного управління охорони здоров’я», – зазначили в управлінні.

Кір – надзвичайно заразне інфекційне захворювання, що передається від хворої людини до здорової повітряно-крапельним шляхом, тобто при чханні, кашлі або розмові хворого.

Вірус кору може жити в повітрі та на поверхнях до двох годин після того, як хвора людина залишила приміщення. 9 з 10 невакцинованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені. Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг і призвести до тяжких ускладнень: пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку – енцефаліту, інших серйозних ускладнень, а також до інвалідності та смерті. Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору –вакцинація.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...