Categories: Технології

Названа помилка при зарядці смартфона: “одного разу перестане включатися”

Заряджаючи свої телефони, багато користувачів роблять одні й ті ж помилки, які можуть негативно відбитися на роботі гаджетів

 

 

Незважаючи на те, що сьогодні навряд чи знайдеш людину, яка б не користувався смартфоном, далеко не всі знають, як правильно підтримувати заряд енергії в мобільних пристроях, не завдаючи шкоди батареї гаджета.

У всіх інструкціях написано головне правило, яке завжди ігнорують користувачі: розряджати на 100% акумулятор мобільного пристрою не рекомендується. При цьому практично всі власники гаджетів не звертають уваги на цю пораду, використовуючи телефон до того останнього моменту, поки він може працювати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами фахівців, багато років тому в кнопкові телефони встановлювали тільки нікель-кадмієві батареї, які мали ефект пам’яті. Їх потрібно було завжди спочатку розрядити до 0%, щоб мобільний пристрій відключився, а потім повністю зарядити до 100% за один раз.

Однак сьогодні технології розвиваються більш стрімко, і практично в усі портативних гаджетах встановлений літій-іонні (Li-Ion) і літій-полімерні (Li-Pol) батареї. Такі акумулятори мають набагато більш просунуті можливості, але їх ні в якому разі не можна повністю розряджати.

Експерти кажуть, що подібна експлуатація мобільних пристроїв призводить до негативних наслідків, і одного разу смартфон перестане включатися і працювати.

А деякі виробники навіть встановлюють на мобільних пристроях спеціальну систему захисту, коли гаджет відключається, якщо в ньому залишилося 3-5% заряду.

annashchesna

Recent Posts

Останній дзвінок 2024 року: коли в Україні закінчиться навчання – названо дату

Коли в Україні буде останній дзвінок цього року В Україні триває повномасштабна війна у зв'язку…

3 години ago

Не лише ТЦК: чоловікам розповіли, хто може виписати їм повістку

Згідно з новим законом про мобілізацію, прийнятим в Україні, чоловіки віком від 18 до 60…

5 години ago

Справжній екшн на Закарпатті: роми прийшли до ТЦК зі зброєю відбивати односельця

Пізно ввечері надійшли повідомлення про неспокій у Виноградові, що розташований у Закарпатській області, біля місцевого…

7 години ago

На пенсії українцям грошей не дали: до чого готуватись

Подробиці До чого готуватися українським пенсіонерам Кабмін не зможе використати фінансову підтримку від США на…

10 години ago

Дoлaр звaлився щe бiльшe: бaнки тa oбмiнники сeрйoзнo змiнили курс вaлют

Чим це викликано Національний банк України (НБУ) другий день поспіль знижує офіційний курс долара щодо…

11 години ago

Українцям заборонять продавати свої машини: нові правила вже підготували

До чого готуватись? Українцям готують зміни правил оптової та роздрібної торгівлі вживаними автомобілями. Зокрема, пропонується…

13 години ago