Categories: Цікаво

Вчені дізналися, від чого залежить вік першого сексу

І причина зовсім не у вихованні. Кожне покоління звинувачує подальше в розбещеності: “Ми такими не були, ми були скромніші”.

Та все зовсім не так. Молодих та ранніх вистачало завжди. І поки одні сиділи за підручниками і грали з ляльками, інші вже щосили крутили романи. У всьому звинувачували виховання, погану компанію, а тепер ще й інтернет. Однак це далеко не головна причина, пише wday.ru.

Вчені зробили сенсаційне відкриття. Виявляється, вік, в якому людина втратить невинність, відомий вже з народження, бо він прописаний в її генах. Існують якісь генетичні фактори, які впливають на час сексуального дозрівання людини, на вік її першого сексу, навіть на вік перших пологів і кількість дітей.

До такого відкриття вчені дійшли, проаналізувавши ДНК понад 120 тисяч чоловіків і жінок віком від 40 до 69 років. У підсумку вони виявили 38 варіантів генів, які пов’язані з віком, коли людина отримує свій перший сексуальний досвід. Ці ж гени пов’язані з розвитком мозку і нервових зв’язків.

Так, наприклад, один з генів, який завчасно схиляє свого власника до першого сексу, а до того ж обіцяє йому багатодітність, також впливає на схильність людини до підвищеного ризику. Загалом, живе така людина за принципом “страху немає, один запал”.

Втім, вчені не заперечують: соціальні і культурні фактори також впливають на час першого сексу. Згадати хоча б ранні шлюби в східних країнах.

annashchesna

Recent Posts

“Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?

Синоптики повідомляють українців про те, де варто очікувати погіршення погоди прямо на Великдень. За всю…

16 хв. ago

Терміново! Жiнкам цих 17 пpофесій потpібно з’явитися дo ТЦК для поcтановки на oблік і онoвлення даних. Список професій

Вже цього місяця, 18 травня, набуде чинності новий закон про мобілізацію. Вже цього місяця, 18…

1 годину ago

“Насувається жорстке посилення мобілізації, є повний список категорій чоловіків зі збереженою відстрочкою”: ТЦК і повістки

Новий закон про мобілізацію в Україні набуде чинності вже 18 травня 2024 року. Цей документ…

2 години ago

Діставайте шапки та куртки: синоптик Діденко попередила про різке похолодання на завтра

Погода зіпсується! За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 3 травня, зниження температури повітря.…

4 години ago

Українців попередили про магнітну бурю у найближчі дві доби

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 2-4 травня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди…

4 години ago

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

14 години ago