facebook

Уже 9 осіб померли від грипу на Чернігівщині

У Чернігівській області від грипу на сьогодні померло вже дев’ять людей.

Про це повідомив Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України.

“З початку епідсезону зареєстровано 9 летальних випадків від грипу (Бахмацький, Борзнянський, Городнянський, Менський райони та м. Чернігів)”, – ідеться у зведенні.

Зазначається, що за третій тиждень 2019 року в області захворіло понад 9 тис. людей, з яких 4,3 тис. – діти. Госпіталізовано 411 осіб, у тому числі, 224 дитини (54,5%). Рівень захворюваності – нижче епідпорогу на 4,1%, в обласному центрі – на 5,4%. Перевищення епідемічного рівня захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано у 8 районах, містах Ніжин та Прилуки.

З початку епідсезону вірусологічною лабораторією методом ПЛР було досліджено 80 зразків біологічного матеріалу. З них майже 70% показали домінування вірусів грипу типу А(Н1N1).

За інформацією прес-служби Чернігівської міської лікарні №2, терапевтичне відділення закладу зараз переповнене хворими на ГРВІ та пневмонію. За наявності в ньому 50 ліжок, нині тут лікується 92 пацієнти. У 62-х із них – пневмонія. Хворі на грип та ГРВІ є також в урологічному та інфекційному відділеннях лікарні.

Як повідомлялося раніше, у зв’язку з високим рівнем захворюваності на грип та ГРВІ майже 100 шкіл Чернігова та області тимчасово призупинили навчальний процес.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...