facebook

Лисицький: арешт рахунків «ПриватБанку» – чиста «заказуха»

На думку члена наглядової ради ПАТ «ПриватБанк» Віктора Лисицького, істерію навколо банку створюють спеціально та з подачі недобросовісних конкурентів.

23_9615

Печерський районний суд Києва заарештував чотири рахунки «ПриватБанку». Причина – працівників цієї фінустанови підозрюють у розкраданні понад 19 мільярдів гривень, які були виділені Нацбанком на рефінансування. Про це йдеться в постановах суду на Держреєстрі судових рішень.

Виробництво веде Генеральна прокуратура України, яка встановила, що в 2014 році в результаті передачі коштів рефінансування через 42 резидентів України гроші були незаконно переведені на шість розрахункових рахунків нерезидентів-продавців, які знаходяться в банківській установі PrivatBank Cyprus Branch, зареєстрованій на Кіпрі.

Член наглядової ради публічного акціонерного товариства «ПриватБанк» Віктор Лисицький стверджує, що навколо «ПриватБанку» спеціально створюють істерію.

«Тобто це чисто «заказуха», вибачте мене, і розраховується на те, що широкі маси наших клієнтів, не тільки приватівських, а й інших, скажімо так, не розбираючись в цій технології та всіх цих ланцюжках, перелякалися», – заявив він у ефірі радіостанції Голос Столиці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На думку Лисицького, ситуацію провокують недобросовісні конкуренти.

«Це явна ознака недобросовісної конкуренції», – сказав він.

Раніше радник президента асоціації українських банків Олексій Кущ прокоментував в ефірі «ГС», що тепер по кожному клієнту банк повинен проводити колосальні аналітичні дослідження. За його словами, на практиці це реалізувати складно.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...