facebook

В Україні вводять нові правила здачі на права: що потрібно знати вже сьогодні

У 2019 будуть введені нові правила видачі водійських прав українцям.

 

 

Вносити правки збираються депутати, після чого нова процедура буде введена Головним сервісним центром МВС.

Відомо, що збираються ввести такі інновації як електронний кабінет водія, технологію ідентифікації особи, а також зробити контроль складання іспитів більш автоматизованим.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нову процедуру введуть спочатку тільки в Києві, проте, деякі експерти наполягають на її введенні відразу в декількох регіонах України.

На сьогоднішній день на іспити записуються безпосередньо через автошколи, що створює, на думку фахівців, “корупційне посередництво”.

Після впровадження змін з’явиться можливість зробити це самостійно через електронний кабінет. Проходити ж навчання в автошколі вже не буде потреби.

Крім цього, планується вдосконалити процедуру ідентифікації громадян: звіряти паспортні дані хочуть безпосередньо з “цифровим відбитком” за технологією сканування особи. Цей крок потрібен, щоб гарантувати «особисту здачу» іспиту. Крім цього, щоб уникнути умисного перешкоджання або, навпаки, сприяння складання іспитів, процес фіксуватимуть на аудіо і відео.

Щоб домогтися мінімізації корупційних ризиків, вже вилучили з екзаменаційної комп’ютерної програми «тестовий режим» при здачі теоретичного іспиту. Крім цього, почали публікувати питання тестів на сайті Головного сервісного центру МВС.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...