facebook

Куди звертатися та як відшкодувати гроші за холодні батареї

За вікном -14 градусів, але ж зігрітися вдома видається далеко не всім. Сотні киян продовжують скаржитися на ледь теплі батареї та холод в квартирі. Що робити у таких випадках та що може стати причиною проблем з обігрівом житла, Знай.ua дізнавався на прес-конференції за участі фахівців КП “Київтеплоенерго”, що відбулася 25 січня.

 

 

Від проблем зі стояками до самовільного переобладнання

Розбиратися треба комісійно окремо по кожному будинку.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Це можуть бути проблеми і у наших теплових мережах, але дуже велика проблема є і у внутрішньобудинкових системах. Від банального заповітрювання стояків і не випуску повітря до самовільного переобладнання”, – зазначає головний інженер СП “Київські теплові мережі” КП “Київтеплоенерго” Юрій Паливода.

Слід враховувати те, що нерідко зустрічаються випадки, коли страждати від холоду вдома людям доводиться внаслідок дій власних сусідів.

“Прикладом є ситуація коли у будинку з верхньою розводкою ваш сусід зверху в 4 рази збільшив кількість своїх батарей. Він при -20 градусів відкриває вікна і ходить в шортах, а ви мерзнете”, – говорить Юрій Паливода.

Та ж сама ситуація може виникнути, якщо сусіди облаштують теплу підлогу.

Власникам приватних будинків – до “Київгазу”

При виникненні питання з опаленням у приватних будинках, за словами керівництва КП ” Київтеплоенерго “, варто звертатися до ПАТ “Київгаз”.

“Окрім калорійності, може впливати ще й тиск газу. У таких випадках питання потрібно направляти до газовиків, оскільки саме вони постачають газ”, – підкреслив керівник технічної служби СП “Київські ТЕЦ” КП “Київтеплоенерго” Сергій Смілян.

Складаємо акт-претензію

“Сума до оплати за централізоване опалення повинна бути знижена на 5% за кожен градус відхилення від 18 ° C до 12 ° C в житлових приміщеннях (у наріжних кімнатах – від 20 ° C до 14 ° C). При температурі в житлових приміщеннях нижче 12 ° C плата за централізоване опалення не нараховується (в кутових кімнатах – нижче 14 ° C)”, – говорить провідний аналітик ГО “Публічний аудит” Тарас Галайда.

У разі виникнення проблеми із обігрівом в квартирі, необхідно звернутися до центру обслуговування абонентів та написати заяву про проведення обстеження. За допомогою спеціального обладнання фахівцем буде зроблений вимір температури і проведено обстеження для виявлення причин зниження якості теплоносія.

Після цього представник компанії має оформити акт-претензію про неналежне надання послуг. Згідно з цим документом клієнту буде проведено перерахунок оплати послуги опалення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...