facebook

Польща розвернула тисячі українців: не пускають в країну

В 2018 році польська прикордонна служба заборонила в’їзд у свою країну майже 47 тисячам українців, про що повідомила прес-секретар служби Агнешка Голіас, передає Польське радіо.

 

У цілому перетнути кордон в результаті відмови поляків не вдалося понад 77 тисячам іноземців. Прикордонники Польщі найбільшу кількість відмов видавали на кордоні з Україною (48,8 тисяч), з Росією (1.3 тисяча) і на кордоні з Білоруссю (майже 26 тисяч).

Лідирують у кількості отримання відмов у перетині кордону громадяни України (46,7 тисяч), на другому місці-росіяни (20,2 тисяч) і замикають трійку білоруси (5,5 тисяч).

Представники прикордонної служби розповіли про головні підстави для видачі рішень про відмову у в’їзді: за їх словами, найбільш частим є відсутність дійсної візи або документа перебування, а також відсутність документів, що підтверджують мету в’їзду та відсутність необхідних коштів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, українці найчастіше використовували фальшиві документи для перетину польського кордону. У 2018 році таких порушників серед громадян України було 1138 осіб, серед росіян – 145 осіб, білорусів – 52 осіб.

Крім цього, польські прикордонники перевіряли законність працевлаштування іноземців. І знову наші співвітчизники зайняли лідируючу позицію – норми порушували майже 20 тисяч українців, громадяни Молдови (400 осіб), Білорусі (370 осіб) та Грузії (246 осіб).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...