facebook

Шахраї переоформляли на себе квартири в Києві, поки господарі були у відпустці: подробиці нахабної афери

У Києві шахраї шляхом махінацій з документами позбавляли людей житла. У Києві шахраї під час відсутності господаря квартири спробували переоформити право власності на його житло. Незаконні дії зауважив нотаріус, до якого звернулися зловмисники.

 

Під час перегляду документів, які поставили перед ним чоловік і жінка, нотаріус помітив певні неточності. Нотаріус здогадався, що в с документами щось нечисто і звернувся до Шевченківського управління поліції.

За попередніми даними, група шахраїв складалася з двох чоловік: жінки і чоловіки, які свій бізнес. Підробивши документи, вони зробили киянина співзасновником, а замість грошей в статутний капітал внесли нерухомість – дві його квартири.

Поки жертва відпочивала за кордоном, шахраї скористалися його відсутністю, підробили документи і звернулися з ними до кількох нотаріусам. Отримавши першу відмову, шахраї не здалися. На наступний день пара звернулася в іншу контору, де у другого нотаріуса знову виникли питання щодо законності документів – і він одразу викликав міліцію.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зловмисників вдалося оперативно затримати. Шахраями виявилися мешканка міста Васильків, 1985 року народження, яка звинувачується у злочині, пов’язаному з підробкою документів і чоловік – киянин, 1984 року народження, раніше в поле зору правоохоронців не потрапляв.

За даним фактом правоохоронці порушили кримінальну виробництво за статтею замах на шахрайство та підроблення документів, печаток, штампів та бланків Кримінального кодексу України. За вчинення даних злочинів зловмисникам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Важливо також зазначити, що персональні дані українців шахраї крадуть для оформлень кредитів.

Багато українців навіть можуть не здогадуватися, що на їх ім’я вже давно оформлений кредит. При цьому виявляється, що багато жертв афер свої дані дали добровільно, навіть не підозрюючи про каверзу.

Таким чином зловмисники ошукали понад 1 тис. Осіб. Тобто при мінімальному кредиті в 1 тис. Грн. вони отримали 1 млн грн.

Щоб не стати жертвою аферистів, українцям радять не реагувати на різні пропозиції в інтернеті, де просять вказати дату народження, номер паспорта, код.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...