facebook

Індійська активістка вирішила припинити найдовше голодування в історії, яке тривало 16 років


Індійська активістка Іром Шарміла Чану вирішила завершити голодування, що тривало 16 років, яке вона оголосила на знак протесту проти закону, який дає особливі повноваження збройним силам в індійському штаті Маніпур.

52938430

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Активістку тримали в ув’язненні і насильно годували сумішшю ліків і дитячого харчування, оскільки за індійським законом спроба самогубства є злочином.

Її випускали з-під варти у серпні 2014 року, коли суд виправдав її за обвинуваченням у спробі самогубства. Але через два дні вона знову була заарештована після відмови припинити свій протест.

Кожні два тижні активістка з’являлася у Вищому суді Маніпура, щоб підтвердити продовження голодування.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Організація Amnesty International визнала Іром Шармілу Чану в’язнем совісті.

В останні роки активістка привернула значну увагу місцевої та міжнародної преси.

9 серпня 2016 року її відпустили під заставу після того, як вона заявила, що хоче припинити голодування, щоб взяти участь у виборах у штаті Маніпур як незалежний кандидат.


Фото: EPA


Іром Шарміла Чана голодувала на знак протесту проти закону про особливі повноваження збройних сил, який дає військовим право здійснювати арешти без ордера і стріляти на ураження в деяких ситуаціях. Цей закон діє в декількох індійських штатах, включаючи Маніпур і Кашмір.

Вона почала свою голодування 16 років тому, коли 10 мирних жителів були вбиті солдатами індійської армії в Маніпурі. Зараз на місці їх вбивства побудовано меморіал.

У штаті живе близько 2,5 млн осіб, і значні армійські, воєнізовані та поліцейські сили борються з повстанськими угрупованнями в цьому регіоні.

Активістка заявила журналістам, що хоче спробувати “іншу форму боротьби”, оскільки вона “голодувала 16 років, але цим нічого не домоглася”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...