facebook

Жінка самотужки створила притулок для літніх людей під Кропивницьким

Валерія Кривошапка з Кропивницького власноруч побудувала дім для літніх людей “Затишна оселя”, у держави не взяла ні копійки, допомогли благочинники.

Декілька років тому жінка почала реконструкцію колишнього гуртожитку в селі Аджамка Кіровоградської області. У ньому зможуть проживати люди, які мають дітей і родичів, але все одно потребують додаткової турботи й догляду. Валерія не взяла і копійки державних коштів чи грантів. По 100 гривень надсилали благочинники зі всієї країни. Почала будувати 2014-го, маючи лише аварійний дім на фермі. Вона 10 років була волонтером у будинку для літніх людей.

“Надивилася, як роблять неправильно, і мала уявлення, як зробити краще”, – говорить Валерія Кривошапка.

Приміщення для притулку довелося шукати протягом року. Знайшла будинок площею понад триста квадратних метрів. Він розташований на в’їзді до Аджамки та неначе зустрічає всіх. Фермер, власник приміщення, продав його за символічну суму. Тож Валерія сама будувала, шила фіранки та розписувала шафи. Тепер у кожної бабусі та дідуся є власне тепле ліжко.

“Літня людина має бути сита, тепла, суха та мати людину, яку триматиме за руку”, – каже Валерія Кривошапка.

Тут все для стареньких – душові без сходинок та тепла підлога “Тричі на день свіженьке їм, відчула себе людиною”. – Марія Богуненко.

Допомогти «Затишній оселі» можна, перерахувавши будь-яку суму на картку ПриватБанку 5168 7427 1196 2898 (Валерія Кривошапка).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...