facebook

За заробітки в Європі українці розплатяться пенсіями

Кабмін запустив програму верифікації соціальних виплат і пенсій. Що це означає і чи означає це, що українці можуть залишитися без засобів до існування.

 

 

Про це розповіли представники уряду.

Як підкреслив заступник міністра фінансів Юрій Джигир, нова програма передбачає перевірку, моніторинг та нарахування соціальних виплат тим категоріям населення, хто дійсно потребує допомоги від держави.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Верифікація спрямована на те, щоб допомогу з держбюджету отримували саме ті, кому вона потрібна. Бюджетні кошти мають витрачатися ефективно і прозоро, а допомога – надаватися адресно”, – заявив Джигир.

На початку лютого у Верховній Раді зареєстрували законопроект №9511 “Про верифікацію і моніторинг державних виплат”. Документ підписав і затвердив Кабмін.

Таким чином, влада тепер ретельніше перевірятиме отримувачів соцвиплат та використання коштів. Крім того, посилиться перевірка українців, які оформляють соцвиплати. Оскільки нерідко трапляються випадки шахрайства, коли громадяни намагаються отримати від держави виплати, оформивши за підробленими документами.

Також під приціл влади потраплять ті українські пенсіонери, які виїжджають на заробітки за кордон.

Пенсії позбавлятимуть, якщо громадянин оформив її за підробленими документами. Виплати заберуть у пенсіонерів, які виїхали з України жити за кордон чи проживають на непідконтрольній уряду території країни. Також мають статус внутрішньо переміщеної особи, але не можуть його підтвердити.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...