facebook

Він став легендою! Пішов з життя відомий актор

Народний артист Росії і Башкортостану Загир Валітов помер на 79-му році життя.

Актор Башкирського театру драми імені Гафурі Мажит помер після тривалої хвороби.

Валітов навчався на акторському відділенні в Уфимскому училищі мистецтв. Після цього він поступив на театральне відділення Уфимського державного інституту мистецтв.

Артист з 1964 року працював в Сібайском театрі драми. Через шість років він став актором Башкирського академічного театру драми імені Гафурі Мажит.

Звання народного артиста РСР Валітов отримав в 1984 році. У 1989 році став народним артистом РРФСР, а в 2000-му отримав звання народного артиста РФ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Грав у виставах «Топольок мій у червоній косинці» за повістю Чингіза Айтматова, «В ніч місячного затемнення» (за однойменною п’єсою башкирського письменника і поета Мустая Каріма), «Мій бідний Марат» та інших постановках.

Колектив театру висловив співчуття родині Загіра Валітова. Відзначається, що інформація про дату і місце прощання з артистом буде названа пізніше.

«Відчуття таке, що не сказав чогось найголовнішого про людину. Напевно, тому, що повага, вдячність і любов до Загіра Валітова нескінченні », – сказав друг актора Ільдар Гумер.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...