facebook

“Вони нас реально провокують”. У Генштабі розповіли про дії ЗС Росії на адмінкордоні з Кримом

Начальник прес-служби Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов розповів Інтерфакс-Україна про дії ЗС Росії на адмінкордоні з Кримом.

51_main_ukr

За словами Селезньова, підрозділи ЗС РФ зміцнюють свої позиції на адмінкордоні з окупованим Кримом підкреслено демонстративно:

“Вони нас реально провокують. Ці дії – дуже демонстративні і показові. Наприклад, на Армянському напрямку в районі Каланчака (Херсонська обл.), відстань від лінії розмежування і адмінкордону до того місця, де працюють російські бійці, становить 500, максимум тисячу метрів”, – розповів Селезньов.

У Генштабі додали, що близько 11.00 четверга в зазначений район прибули близько 100 російських військових і 8 БМП, які почали демонстративно окопуватися. Однак, через кілька годин (близько 14.00), вони виїхали, проте пізніше туди приїхала ще одна рота, яка там і залишилася.

Також, вдень близько сотні російських військових прибули і до КПВВ Каланчак.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Вони почали облаштовувати там позиції і показово зариватися в землю. Сюди ж вони пригнали Град”, – додав Селезньов.

У свою чергу, військовослужбовці підрозділів ЗСУ вживають низку заходів, спрямованих на протидію укріпленню російськими військами своїх позицій на адмінкордоні з окупованим Росією Кримом:

“Маневри силами і засобами, які у нас є, ми виконуємо відповідно до завдання, поставленого президентом. Існує чітке розуміння: є дія – є протидія. І цю протидію, причому ефективну, ми реалізовуємо”, – сказав Селезньов.

Він не повідомив подробиці вживаних підрозділами ЗСУ дій, пославшись на конфіденційність цієї інформації.

11 серпня президент Петро Порошенко у зв’язку з провокаційними діями Російської Федерації в окупованому Криму доручив привести в посилену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Автономною Республікою та по всій лінії зіткнення в Донбасі.

Пізніше, начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що на адміністративному кордоні з тимчасово окупованих Росією Кримом було посилено угруповання Збройних сил України.

У свою чергу, голова СБУ Василь Грицак зазначив, що сили і засоби Служби безпеки вже приведені в підвищену бойову готовність.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...