facebook

Від булінгу постраждала дівчинка на Херсонщині

На гарячу телефонну лінію обласного штабу протидії булінгу, що працює при обласному управлінні юстиції, звернулась Тетяна з села Таврійське Голопристанського району. І розповіла, що її доньку постійно ображають у школі. А останнього разу після цькування дитина опинилась у лікарні.

За моєї ініціативи до лікарні виїхали представники Херсонської юстиції,запросили представників регіонального центру БВПД, спеціаліста у справах дітей, представників центральних та місцевих ЗМІ та викликали поліцію.

Олі 11 років, вона займається танцями, грає на фортепіано та скрипці. І мріє стати перукарем. Проте зараз п’ятикласниця проводить час не з друзями, а у травматологічному відділенні Голопристанської лікарні. Дівчинка каже, що ще 19 лютого її на уроці фізкультури побили кілька однокласниць.

За словами завідуючого травматологічним відділенням Голопристанської ЦРЛ В’ячеслава Смірнова, дитина поступила до них 20 лютого. У неї – тріщина у гомілці. Скоро дитину випишуть, проте на неї чекає мінімум кілька тижнів реабілітації.

У мами Олі є ще троє дітей. І тепер вона боїться відпускати їх до школи.

– Донька приходить до школи із посмішкою, а забираю я її всю у сльозах. Кілька однокласників її не лише ображають на словах. Вони її постійно штовхають, одного разу навмисно защемили руку. Дитина каже, що неодноразово розповідала про це учителю. Проте жодної реакції від педагога не було. – розповіла Тетяна, мама Олі.

Директор школи запевнила, що по даному факту провели внутрішню перевірку, опитали кількох дітей-свідків. А от класний керівник Олі чесно зізналась, що деяких своїх учнів не може назвати добрими та чуйними.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Я хочу нагадати усім, що 19 січня вступив у дію антибулінговий закон, який передбачає низку видів покарань. Це і штрафи до 3400 грн, і громадські роботи. Якщо кривднику менше 16 років, то за його дії будуть відповідати батьки. Також передбачено покарання для керівника навчального закладу за приховування фактів булінгу – це або штраф до 1700 грн, або виправні роботи. Покарання визначає виключно суд.

Батьки дітей, яких підозрюють у побитті дівчинки, вважають травму нещасним випадком, а не проявом булінгу.

Результатом виїзду стала заява, яку мати постраждалої дівчинки написала до поліції. Правоохоронці вже кваліфікували справу за ст..122 ч.1 «Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження». Дані вже внесені до єдиного реєстру.

«Гаряча» телефонна лінія штабу протидії булінгу в Херсонській області 0993287515 (з 9 до 17 понеділок-п’ятниця).

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...