facebook

Весна скасовується: синоптики дали сніговий прогноз на березень

Погода на березень 2019 року в Україні буде дощовою і холодною. Зима в цьому році була сніжною і холодною, і українці вже з нетерпінням чекають приходу весни, сонця і першої зелені. Однак, як прогнозують метеорологи, справжнього весняного тепла доведеться почекати принаймні до квітня. Погода в березні буде примхливою, з нічними заморозками, дощами і низькими позначками на термометрах.

 

Астрономічна весна стартує тільки 21 березня, саме в цей час і почнеться активне підвищення температури повітря в усіх регіонах України. Початок місяця ж буде холодним, практично четвертим місяцем зими. Хоч і без таких погодних сюрпризів у вигляді масштабних снігопадів, як у минулому році.

Як пророкують синоптики, температура на початку березня не буде перевищувати відміток +4, місцями +8 градусів. Вночі в перший тиждень березня очікуються заморозки до -3 градусів. У багатьох регіонах України пройдуть дощі з снегом.

В другий тиждень місяця погода на березень зміниться в бік потепління. Вдень стовпчики термометрів показуватимуть + 9-10 градусів, а на третій тиждень березня повітря прогріється до +12. Нічна температура підніматиметься до нуля і навіть вище. Опадів буде вже менше, і навіть іноді можна буде побачити весняне солнце.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Четвертий тиждень місяця буде холоднішим і більш дощовий, зате останні дні березня порадують вже справжнім весняним теплом – до +15 градусів.

Зате в наступному місяці вже можна буде насолодитися весняним повітрям і теплом в повній мірі, в квітні настане справжня кліматична весна в Україні. Це означає, що середньодобова температура повітря підніметься вище 5 градусів і протримається на цьому рівні не менше п’яти днів.

В Києві погода на березень обіцяє дощі, холодні дні і морозні ночі на початку місяця. Стале потепління почнеться лише після 20 березня. Тоді нічна температура підніметься, нарешті, вище нуля, а вдень термометри показуватимуть 9-10 градусів тепла.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...