У столиці убили головного свідка у справі “брильянтового” екс-заступника прокурора Київщини

Сьогодні, 5 лютого, у Дніпровському районі Києва невідомий застрелив чоловіка, яким виявився головний свідок у справі “брильянтових” прокурорів

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з посиланням на “Українську правду”.

Повідомляється, що загиблого з вогнепальним пораненням виявили в салоні “Мерседеса” на вулиці Флоренції. На місці події працюють патрульні поліцейські, слідчо-оперативні групи районного та Головного управлінь поліції, кінологи.

Зазначається, що київські правоохоронці близько 11:15 отримали повідомлення, що в автомобілі, припаркованому у дворі будинку, пролунав постріл, після чого з машини вибіг невідомий та втік у двори.

За викликом відразу прибули екіпажі патрульних поліцейських, слідчо-оперативні групи територіального управління поліції та столичного главку.

На місці події в салоні іномарки правоохоронці виявили тіло чоловіка з вогнепальним пораненням голови. За попередньою інформацією, потерпілий – місцевий житель, 1960 року народження.

“Поліцейські працюють над встановленням та затриманням підозрюваного у вчиненні вбивства, опитують свідків та очевидців для встановлення всіх обставин та причин цього кримінального правопорушення”, – йдеться в повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У мережі повідомили, що убитим виявився фігурант справи “брильянтових прокурорів”.

“У Києві вбили важливо свідка у справі Діамантовий прокурорів, власника ювелірного заводу, який вони пограбували і господаря тих самих брильянтів, який їх упізнав”, – повідомив у Facebook Ihor Lukianov.

Нагадаємо, що “діамантовими прокурорами” називають екс-заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної Прокуратури України Володимира Шапакіна та екс-заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця. Провадження розпочате 6 липня 2015 року після обшуку у прокурорів, підозрюваних у корупції, і триває донині.

Справу було ініційовано після скарги одного з підприємців, що займався незаконним видобутком піску, на те, що представники прокуратури вимагають значні хабарі за “кришування” бізнесу.

Операція затримання прокурорів-корупціонерів проводилася під керівництвом заступника Генпрокурора Давіда Сакварелідзе і голови СБУ Василя Грицака. В результаті слідчих дій у чиновників було виявлено загалом близько $500 тис, а також коштовності та цінні папери, в тому числі незареєстровану вогнепальну зброю, боєприпаси та 35 пакетів з діамантами загальною кількістю 65 каменів.

annashchesna

Recent Posts

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

5 години ago

Українцям безкоштовно вставлятимуть зуби: на яких умовах

Подробиці Українці зможуть безкоштовно зробити протезування зубів Міністерстві охорони здоров'я спільно з Національною службою здоров'я…

6 години ago

Виплату пенсій зупинено: у ПФУ попередили – потім дадуть за всі місяці, але з умовою

Подробиці Українські пенсіонери із числа ВПО, які не пройшли ідентифікацію, отримають свої кошти, як тільки…

8 години ago

В Україні до єдиного реєстру військовозобов’язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок – адвокат

До Єдиного реєстру військовозобов'язаних вноситимуть дані не лише чоловіків, а й жінок від 17 до…

9 години ago

Обдеруть до нитки пів країни: нардепи погодили покарання та штрафи за порушення закону про мобілізацію

Правоохоронний комітет Верховної Ради розглянув пропозиції щодо внесення поправок до законопроекту, спрямованого на посилення покарань…

12 години ago

Альтернатива ТЦК та мобілізації: до Ради внесли новий законопроект

В Україні можуть узаконити приватні оборонні компанії Народні депутати України мають намір зробити легальними приватні…

14 години ago