facebook

“Це горить моя машина”: активісту спалили авто після провокативного питання Порошенку

5 березня в рамках своєї передвиборчої кампанії Петро Порошенко відвідав Дніпро. Після офіційної частини виступу президент, за традицією, мав провести фотосесію зі своїм електоратом.

 

 

Подібне спілкування з народом дає можливість простим громадянам поставити гаранту хвилюючі питання – так думав і активіст Яків Дніпровський.

“Ми з товаришем стояли в першому ряду біля сцени і хотіли запитати у Порошенка” Що він скаже з приводу відкритої торгівлі наркотиками в Дніпропетровську?”. Поруч з’явилася якась дівчинка, яка хотіла поставити запитання про Шарія. Я встиг тільки крикнути два рази “Петро Олексійович!”, а коли дівчинка почала кричати, то її ззаду хтось став тягнути, не даючи їй нічого питати. Я спробував заступитися, але нас відразу заламали і вивели” – розповідає Дніпровський у коментарю Страні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

На допомогу охороні прийшли люди з ряду для глядачів – з прапорами і в одязі з символікою Порошенка. Створивши ширму з прапорів, молодих людей відвели в сторону, де чоловік з навушником у вусі передав хлопців групі тітушок в балаклавах.

“15-20 спортивних хлопців підбігло в нашу сторону. Одного нашого активіста, який знімав те, що відбувається в прямому ефірі вдарили так, що він знепритомнів і зламав щелепу. Ми взяли його під руки і понесли в найближчі, які чергували швидкі допомоги, але нам сказали, що вони обслуговують тільки гостей Петра Порошенка. Тоді довелося викликати таксі, щоб потерпілий з ще одним активістом доїхав до лікарні. Я повернувся назад до своєї машини і по дорозі бачив, що за мною стежать “– повідомляє Яків Дніпровський.

За словами активіста, група стеження складалася з п’яти чоловік, всі представилися охороною правопорядку, але документів при цьому ніяких не пред’являли.

Наостанок один з чоловіків сфотографував номерні знаки авто Якова, а через кілька годин машина активіста згоріла в його власному дворі.

На відео, опублікованому на своїй сторінці в Інстаграм активіст називає винним у трагедії охорону президента.

“Хлопці, це горить моя машина після зустрічі з Петром Порошенко” – коментує те, що відбувається Яків Дніпровський

Після події в соціальних мережах почався справжній флешмоб “Петя, спали мені машину”. Користувачі публікують відеоролики, в яких виступають на підтримку Якова і закликають президента спалити їм авто.

Яків Дніпровський – глава організації “потонемо” в місті Дніпро. Основними завданнями організації є боротьба з аптеками, які продають наркотичні препарати підліткам.

Близько двох тижнів тому, під час візиту Петра Порошенка до Харкова, активісти організації поставили запитання президенту про вільну наркоторгівлі в місті. Тоді глава держави доручив начальству СБУ розібратися з проблемою, але активісти запевняють, що змін ніяких не було.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...