facebook

Свідка ДТП, в якому загинули дві дитини, переслідують (відео)

У червні цього року у Василькові п’яний водій забрав життя двох дітей. Винуватцю досі не призначили кару, триває розслідування. А тим часом сестра однієї з загиблих дівчат сама боїться за своє життя: каже, що за нею стежать.

56d57ada546ac67a

Кадри одразу після ДТП – страхають і шокують. У рідному Василькові двох дівчаток, які їхали на велосипеді тротуаром, таранить п’яний водій. Він був у тій стадії сп’яніння, що навіть не міг говорити.

bd457ada412d325c

Експертиза показала вміст алкоголю в крові водія приблизно на пляшку горілки. Самого винуватця затримали, але рідні дівчаток – у претензії до слідчих та поліції. Їхню, здавалося би, очевидну справу за два місяці так і не направили до суду.

Сестра однієї з загиблих дівчат розповідає, що слідство ведеться не так, як мало б бути.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Дітей роблять винуватими, що вони їхали на проїжджу частину і створили аварійну ситуацію. Я бачила, де були діти. І ні на якій проїжджій частині не було близько», – каже Ольга.

Крім того, розповідає вона, начебто поліція опитує не тих, місце ДТП – змінено з тротуару на проїжджу частину, та й загалом – копи неохоче розслідують справу.

«Опитують не тих свідків. Як дають показання з його сторони: що він був дуже хороший позитивний хлопчик. Ну, цей позитивний хлопчик напився, вбив двох дітей і тепер його хочуть випустити на волю. Ну, як так можливо?», – резюмує Ольга.

Ба більше: вона каже, що за нею стежать. Жінка помічає невідомих, які переслідують, і вже сама – боїться за життя.

«Ледь машина не збила, це вже вдруге. Часто супровід. Оскільки допізна працюю – часто супровід йде до дому, людей, яких не знаю, у спортивних костюмах», – каже Ольга.

b4a57ada50ba8e7e

У самій поліції претензій рідних не розуміють. Мовляв, роблять все максимально швидко і проводять необхідні експертизи. Водій дійсно був п’яний, і дійсно виїхав на обочину і збив дівчаток не на проїжджій частині.

«Дівчата, на яких було скоєно наїзд, перед виникненням ДТП зійшли з тротуарної доріжки і знаходились в самому заїзді. Не на проїжджій частині, в заїзді, там де металобаза. Тобто наїзд відбувся за межами проїжджої частини», – підкреслює заступник начальника відділу слідчого управління поліції Київщини Андрій Ляшенко.

За його словами, перед виникнення ДТП водій рухався з перевищенням швидкості руху в населенному пункті. Обмеженя складає 80 кілометрів на годину, але авто рухалось близько 112 кілометрів.

af457ada44278a32

І п’яна їзда, і зізнання водія, і покази свідків практично не дають шансу на виправдання. У поліції – просто здивовані позицією постраждалої родини. Кажуть, що це вони намагаються гальмувати справу.

«Сторона потерпілих, безпосередньо що дивує слідство, почала затягувати розслідування з незрозумілих причин. З’явився ряд клопотань про проведення, допит свідків, які на місце з’явились пізніше, люди, які відношення до ДТП не мають», – пояснює Ляшенко.

У свою чергу начальник слідчого управління Національної поліції Київської області Олександр Осіпов повідомив, що підозрюваний сам з самого початку визнав свою вину. «Детально розповів, де вживав, скільки випив, і чому, з якою метою він поїхав далі кататися по місту Васильков», – розповідає Осіпов.

Винуватцю ДТП подовжили тримання під вартою ще на два місяці у столичному СІЗО. Учора він там відзначив своє 25-річчя.

92557ada4db16ece

Максим Сивовна, за іронією долі, навіть вчився у тій самій школі, що й загиблі дівчатка. Тай мешкав від них за кілька вулиць. Родина винуватця аварії на контакт не йде. За неї все говорять сусіди.

«Він виріс у мене в дворі. Вони купили цю хату маленьку. І жіночка хороша, 9 місяців хлопчик. Мама каже: він поїхав помити машину, і в цей момент все це сталося», – розповідає сусідка винуватця ДТП Надія Федорівна.

Рідні Максима Сивовни до батьків загиблих дівчаток навідувалися, пропонували навіть матеріальну допомогу, але ті – відмовилися. Змиритися з втратою – не можуть.

За п’яну їзду і смертельний таран, що вбив двох дітей, винуватцю аварії загрожує до 10 років за ґратами.

джерело https://nnovosti.info

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...