facebook

Трагедія в дитячому таборі “Вікторія”: незалежні експерти назвали причину

Причиною пожежі в одеському таборі “Вікторія”, внаслідок якої восени 2017 року загинуло 3 дівчаток, став увімкнений електрокип’ятильник.

Такого висновку дійшли в Незалежному інституті судових експертиз. Дослідження замовив батько однієї із загиблих дівчаток Софії Мазур, Олексій.

Кип’ятильник знайшли у кімнаті керівника танцювального колективу “Адель” Тетяни Єгорової. Саме звідти почалося займання.

За словами експертів, полум’я в приміщенні поширювалось надто швидко, а все через чисельні порушення при будівництві корпусу. Його також визнали не придатним для подальшого використання.

Сама Тетяна Єгорова від часу пожежі з журналістами не спілкується. За даними Слідства.інфо, жінка не в Україні. Її чоловік Гліб Єгоров розповів, що вона виїхала на лікування, а коли повернеться наразі невідомо. Він озвучує позицію керівниці “Адель”.

“Той кип’ятильник можна досліджувати десять тисяч разів, але навіщо? Якщо з дуже великою ймовірністю його туди підкинули. Навіщо його досліджувати?”, – каже.

Єгоров запевняє: його дружина не забувала ввімкнений кип’ятильник. І зауважує, що його на місці трагедії виявили “зацікавлені особи”. А саме співробітник ДСНС Олексій Панкратов.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Людина, що підписувала документи, згідно з якими ту обробку виконали якісно, людина, яка брала участь у прийомі цих будівель і дала дозвіл на їхнє використання, Це, на мій погляд, дуже зацікавлена особа. Саме він ініціював ці пошуки кип’ятильника, розумієте?”, – додав.

Експертизу провели майже через рік після трагедії. ЇЇ результати, описані на чотирьох сотнях сторінках, адвокати планують долучити до справи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...