Українці знайшли спосіб позбутися тонн сміття: дивовижний лайфхак отримав шалену популярність

Зараз створюється нескінченна кількість флешмобів: деякі з них корисні, а якісь безтолкові. Недавній флешмоб, який ходив під хештегом #TrashtagChallenge можна назвати по істині важливим для всієї планети, як повідомляє BBC Ukraine.

Він закликає людей прибирати в різних місцях і викладати фото “до і після” за результатами прибирання. Тисячі людей вже відгукнулися на цей заклик. Учасники флешмобу сподіваються, що він набере чималу популярність.

Вважається, що цей флешмоб був запущений ще в 2015 році компанією UCO Gear, яка створила його в рамках програми захисту дикої природи. Але нещодавно ця ініціатива здобула своє друге народження після публікації в Фейсбук. У ній “втомлених підлітків” закликали приєднатися до акції і прибрати забруднені місця.

Зараз в соціальних мережах ця ініціатива запущена під різними назвами: #trashtagchallenge і #trashchallenge. Налічується вже більше 25 тисяч публікацій

Приєднатися до Trashtag Challenge і закликають українські экоактивисты. Втім, нагадують, що самі влаштовують подібні прибирання вже протягом декількох років.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Українці неоднозначно реагують на ініціативу: “Ось вам і корисне використання соцмереж, частіше б так”, “Прибирання це звичайно добре, але без переробки або належної утилізації сміття менше не стане”, “Молодці, нехай іде в моду такий челлендж! Земля буде вдячна, а тим, хто бруднить – соромно!”, “Головне – переробка, а не переміщення з одного місця в інше”, “Не. Ви нам якийсь простий челлендж пропонуйте. Водою обливатися або щось подібне. Ось ми подужаємо.”, “А коли буде челенж за “навчання” недбайливих громадян не гадити?”, “Ага. Якщо у соц мережі не виклав, значить не вважається?”

annashchesna

Recent Posts

“Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?

Синоптики повідомляють українців про те, де варто очікувати погіршення погоди прямо на Великдень. За всю…

54 хв. ago

Терміново! Жiнкам цих 17 пpофесій потpібно з’явитися дo ТЦК для поcтановки на oблік і онoвлення даних. Список професій

Вже цього місяця, 18 травня, набуде чинності новий закон про мобілізацію. Вже цього місяця, 18…

2 години ago

“Насувається жорстке посилення мобілізації, є повний список категорій чоловіків зі збереженою відстрочкою”: ТЦК і повістки

Новий закон про мобілізацію в Україні набуде чинності вже 18 травня 2024 року. Цей документ…

3 години ago

Діставайте шапки та куртки: синоптик Діденко попередила про різке похолодання на завтра

Погода зіпсується! За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 3 травня, зниження температури повітря.…

4 години ago

Українців попередили про магнітну бурю у найближчі дві доби

Прогноз сонячної та геомагнітної активності на 2-4 травня 2024 року опублікував Центр прогнозування космічної погоди…

5 години ago

Страшна трагедія шокувала усю країну: чоловік вистрелив у дитину та жінку, а після скоїв самогубство

На Житомирщині чоовік застрелив 7-річну дитину, дружину та себе у будинку на Житомирщині. Про це…

14 години ago