facebook

ЛІКАРІ ПРОВЕЛИ УНІКАЛЬНУ ОПЕРАЦІЮ: ПРООПЕРУВАЛИ ДИТИНУ, ЯКА ВАЖИЛА 500 ГРАМ В УТРОБІ МАТЕРІ

У Гайдельберзі благополучно народилася дитина, якій в травні була зроблена операція з усунення вад розвитку хребта прямо в утробі матері.

operatsiya

За словами головного лікаря Університетської гінекологічної клініки в Гайдельберзі, професора Крістофа Зона, операція проводилася в матці вагітної жінки, яка була розкрита за принципом кесаревого розтину. При цьому дитину трохи витягли назовні, не розриваючи пуповину.

У маленького Карла, який на момент проведення операції важив всього 500 грамів, були неповністю сформовані хребці над відкритою частиною спинного мозку. За словами дитячого нейрохірурга Хайді Бехлі, завдяки своєчасному хірургічному втручанню, спинний мозок дитини отримав можливість розвиватися належним чином в утробі матері.

Дитина з’явилася на світ у встановлений термін в результаті кесаревого розтину і відчуває себе чудово. Завтра маму з малюком відпустять додому.

Як правило, операції, пов’язані з розщепленням хребта, проводяться після народження дитини. Раніше були випадки дородових операцій з розкриттям живота вагітної, проте новий метод є більш щадним і вже застосовувався в США.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Для довідки: розщеплення хребта, незарощення дужки хребця – порок розвитку, часто поєднується з дефектами розвитку спинного мозку. Порок являє собою неповне закриття нервової трубки в неповністю сформованому спинному мозку.

джерело http://ibilingua.com/

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...