facebook

Полонені українки сидять в концтаборі: в мережі опублікували страшні фото

У Мережі інтернет показали унікальні кадри полонених українок часів Другої світової війни. Так, всіх їх катували в концентраційних таборах Третього рейху, пише «Hyser».

 

Незважаючи, що в ті часи жінок було менше, їх чекала не менш страшна доля, ніж чоловіків, а іноді і в рази страшніше. Повністю жіночий табір був тільки один на території всієї Німеччини – Равенсбрюк. В іншому ж табору просто були поділені на жіночі і чоловічі половини. Робота була однаковою для представників обох статей, і часто не мала ніякого сенсу, крім як виснажити людину морально і фізично.

Прибуття супроводжувалося двома травмами для жінок: катастрофою понять про будову навколишнього світу, а також сексуальним насильством, яке як правило було «бонусом» до звичайного прийому в табір. Однією з найбільш незавидних доль було потрапити в так званий 10-й блок в якому німецькі псевдолікарі ставили на укладених свої нелюдські експерименти. Була й інша небезпека для жінок-ув’язнених. Другий менш небезпечною, але не менш неприємної була доля попадання в так званий будинок терпимості, в якому дівчата обходили табірних наглядачів. У разі вагітності робітницю відразу відправляли в газову камеру.

Потік військовополонених і майбутніх в’язнів активно почався в 1941 році і не припинявся аж до 1943 року.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Часто в таборах створювалися самими жінками так звані загони опору. Деякі з них були досить успішні, ті хто входили в нього навіть примудрилися врятувати кілька «піддослідних» дівчат від німецьких лікарів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...