facebook

На Прикарпатті викрито міжнародний канал постачання метамфетаміну

Вчора, 28 березня, в Івано-Франківській області було викрито організовану злочинну групу — п’ятьох мешканців області, які налагодили канал контрабандного постачання з-за кордону прекурсорів для виготовлення метамфетаміну. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу військової прокуратури Західного регіону України.

“Виявлено факт замовлення та доставлення на територію України з Китайської народної республіки засобами міжнародних поштових відправлень прекурсору для виготовлення вищезазначеної психотропної речовини вагою понад 5 кг та вартістю на чорному ринку щонайменше 1,2 млн грн. У подальшому, підозрюваними в одному із нежитлових приміщень було встановлено необхідне устаткування та обладнано лабораторію для виготовлення метамфетаміну”, — йдеться у повідомленні.

Під час проведення обшуків у житлових та нежитлових приміщеннях, транспортних засобах, які використовувались зловмисниками, виявлено та вилучено відповідне устаткування: хімічні колби, реактиви, залишки різного роду хімічних сполук, прекурсори. Окрім того, вилучено канабіс в сухій речовині — щонайменше 20 г, бойовий припас, зовні схожий на гранату, а також чорнові записи з детальними інструкціями з виготовлення наркотичних засобів і психотропних речовин.

Роботу організованої групи було призупинено завдяки роботі процесуальних прокурорів, слідчих та оперативних працівників УСБУ. Обладнання та речовини, що використовувались для виготовлення наркотичних засобів та психотропних речовин, вилучено, а двоє основних фігурантів затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисникам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 311 КК України, із застосуванням кваліфікуючої ознаки — вчинене організованою злочинною групою.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...