facebook

Смерть немовляти на Рівненщині: зв‘язку з вакцинацією не встановлено

Причина раптової смерті 6-місячної дитини у Рівненській області досліджується. Наразі зв‘язку з вакцинацією не встановлено. Про це УНН повідомили у прес-службі Центру громадського здоров’я МОЗ України.

За інформацією прес-служби, 29 березня о 16:14 Костопільською підстанцією екстреної (швидкої) медичної допомоги було прийнято виклик до 6-ти місячної дитини. Бригада ЕМД за 11 хвилин, о 16:25, прибула на місце, але на той час дитина вже не мала ознак життя.

“Комунальним закладом “Обласне бюро судово-медичної експертизи” Рівненської обласної ради проведено розтин та встановлено попередню причину смерті: раптова смерть з ознаками дихальної недостатності та набряк мозку. Наразі тривають лабораторні дослідження з метою встановлення остаточної причини. Центр громадського здоров’я МОЗ України висловлює свої співчуття родичам дитини. Медики співпрацюють з органами слідства для встановлення причини”, – йдеться у повідомленні.

Того ж дня раніше в Костопільській амбулаторії загальної практики сімейної медицини (АЗПСМ) в кабінеті щеплень за письмовою згодою батьків та після огляду лікаря ця дитина одержала два щеплення інактивованими (неживими) вакцинами. Час вакцинації – 14:00. Дитина отримала 2-гу дозу проти гепатиту В (першу дозу вакцини проти гепатиту В та БЦЖ дитина отримала в пологовому будинку відповідно до календаря щеплень – стан після щеплень був задовільний). Друге щеплення було проти поліомієліту вакциною ІПВ, повідомили у прес-службі.

“Наразі не встановлено зв’язку між вакцинацією та смертю дитини. Просимо ЗМІ користуватись виключно офіційними джерелами інформації щодо події.

Крім того, того ж дня щеплення проти поліомієліту з того самого 10-дозового флакону було проведено щеплення ще восьми дітям. Стан усіх інших дітей задовільний”, – зазначили у Центрі громадського здоров’я.

У прес-службі наголошують, що всіх дітей перед щепленнями та після оглянуто лікарем. Холодовий ланцюг зберігання вакцин у цьому кабінеті щеплень належно дотримується.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...