facebook

У сусідів небезпечно або чому українцям не варто відвідувати країну-агресора

У світі є багато країн, де туристи чи заробітчани не можуть почувати себе в безпеці. Цьому є низка пояснень – релігійна чи національна нетерпимість, тероризм, війни тощо. Проте, такого як в Росії чи Білорусі, мабуть, немає ніде. В цих країнах ледь не офіційно працює «державний терор» – без будь-яких пояснень людину можуть вивезти і кинути за ґрати. І це ще в кращому випадку. Саме тому ці країни, на сьогодні, є чи не найбільш небезпечними для українських туристів та заробітчан.

Російська Федерація на сьогодні діє, як міжнародний терорист. За наказом «карлика» російські спецслужби захоплюють у полон українських громадян і намагаються таким чином шантажувати Україну. При цьому, в України немає дипломатичного зв’язку з країною-агресором. Ті дипломати, що ще залишилися в Росії, лише надають консультативну допомогу українцям.

Також, все частіше українські заробітчани стають жертвами торгівлі людьми. Їх обманом і погрозами втягують у наркотичний бізнес, в результаті вже сотні людей замість обіцяних високих заробітків отримали тюремний термін в РФ. За словами правозахисника Євгена Чекарева, українців обманом видурюють в Москву, де вони надовго не затримуються.

“З 2013 року з’явилася дуже серйозна проблема, пов’язана з участю в наркотрафіку наших громадян. Схема така: громадяни України, а можливо і Російської Федерації, вербують тут наших людей. Їм кажуть – є дуже високооплачувана робота в Росії. Людина вирішує їхати, йому дають квиток, як правило, до Москви. Після Москви дають квиток або гроші на проїзд в якесь інше місто”, – розповів Чекарев.

Як каже правозахисник, після приїзду, заробітчанин знімає собі квартиру і отримує перше завдання – “відвезти кудись якийсь пакет”. Через кілька днів людина розуміє, що перевозить наркотики, але, найчастіше, вже пізно.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Схожа ситуація і в Білорусі. Цю країну вже давно не розглядають, як незалежну державу. За своєю суттю, це – сателіт Росії. Тож спецслужби РФ цілком вільно ведуть свою діяльність на території Республіки Білорусь. Показовою є історія Павла Гриба – українського студента, якого виманили в Білорусь, де його і схопили росіяни. Тепер Павло за ґратами – просто тому, що він українець.

За матерілами:

https://m.znaj.ua/editor-choice/ukrayinskym-zarobitchanam-zagrozhuye-smertelna-nebezpeka-zvidky-ne-chekaly

https://glavcom.ua/news/ukrajincyam-nebezpechno-perebuvati-na-teritoriji-rosiji-klimkin-548111.html

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...