facebook

Українцям точно знизять ціну на газ. Кабмін прийняв важливе рішення

Українцям знизять ціну на газ. Таке рішення сьогодні, 3 квітня 2019 року, затвердили на засіданні Кабміну. Точний розмір нового цінника там не назвали, але сказали, що він буде ринковим – на рівні розрахунків «Нафтогазу».

 

 

«Нафтогаз» заявив про те, що може продавати газ дешевше, ніж 8,55 за куб. м. Я це повністю підтримую. Чим дешевше вони його будуть продавати, тим краще. Думаю, що настав час прикрутити ціну на газ «Нафтогазу». Сьогодні ми ухвалили рішення, яке дає право «Нафтогазу» встановлювати ціну менше, ніж 8,55 грн., Але ні в якому разі не вище », – сказав на урядовому засіданні прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Він дав доручення міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику донести це рішення до НАК «Нафтогаз», і зобов’язати його з 1 квітня реалізовувати газ для населення дешевше, ніж 8,55 грн. за куб. м.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Якщо вартість газу знижується в світі, то вона повинна знижуватися і в Україні, підкреслив прем’єр. «Найголовніше, це взагалі нічого не купувати закордоном. Тоді ціни будуть ще нижче. Але це вже питання видобутку, який «Нафтогаз» за минулий рік провалив. Сподіваюся, що в цьому році вони зможуть її підняти», – додав Гройсман.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...