facebook

Вчені створили пристрій, що пророкує майбутнє

Група дослідників з Сінгапуру та Австралії розробила фотонний квантово-інформаційний процесор, який одночасно може генерувати 16 вірогідних сценаріїв майбутнього. Вчені створили пристрій, що пророкує майбутнє.

 

Група вчених розробила пристрій, який здатен моделювати декілька варіантів майбутнього. Принцип дії пристрою заснований на розташуванні фотонів.

Про це повідомляє Народна правда з посиланням на Naked science, передає Соцпортал.

Група дослідників з Сінгапуру та Австралії розробила фотонний квантово-інформаційний процесор, який одночасно може генерувати 16 вірогідних сценаріїв майбутнього.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зазначається, що вчені розробили спеціальний фотонний квантово-інформаційний процесор, в якому потенційні варіанти майбутнього представлені розташуванням фотонів. Потім вони продемонстрували, що квантовий пристрій знаходився в стані суперпозиції множинних можливих майбутніх, визначених ймовірністю їх реалізації.

Пристрій вже виміряв, як нахил в сторону конкретного вибору в цьому впливає на майбутнє. За словами члена експериментальної команди Фарзата Гафарі, підхід полягає в синтезі квантової суперпозиції всіх можливих майбутніх для кожного ухилу.

Вчені, співставляючи суперпозиції одна з одною, можуть уникнути розгляду кожного можливого майбутнього окремо.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...