facebook

Журналіста розстріляли під час пробіжки

Журналіста 45-річного Олеся Бузину розстріляли біля власного будинку по вул. Дегтярівській, 58 у Києві 16 квітня 2015 року. Чоловік саме вийшов на пробіжку. Убивці чекали його в авто.

“Близько 13:45 він разом з дружиною вийшов з під’їзду і повільно пішов до арки – єдиного виходу і виїзду з двору. Машина кілерів стояла так, щоб їм було зручно скористатися цією дорогою. Я вийшла на вулицю вигулювати собачку. Коли відкрила двері парадного, побачила темну іномарку. Ще подумала: хтось в гості приїхав. Адже всі наші машини я знаю. Повернулася через півгодини. Тільки зайшла у квартиру, чую – стрілянина, потім крики: допоможіть! Подивилася у вікно, жахнулася. Прямо на доріжці лежить Олесь. Над ним ридає дружина. В машині було дві або три людини, важко сказати, скло чорне. Як тільки Олесь вийшов, вікна в машині відкрилися. Вогонь вели прямо з салону. Було п’ять чи шість пострілів. Схоже, що автомат. Стріляли Олесеві в спину прицільно – дружина, а також товариш, який був поруч, не постраждали. Відразу після розстрілу вікна в машині закрилися, двигун авто завив і машина на повному ходу виїхала з двору”, – розповідала тоді сусідка Тамара.

Невідкладна допомога примчала хвилин через 10 після розстрілу. Але все, що змогли зробити лікарі, – констатувати смерть.

18 червня за підозрою у вбивстві Бузини затримали киян Андрія Медведька та Дениса Поліщука. Того ж дня їх заарештували. Андрій Медведько — член ВО “Свобода”. Неодружений. Був кандидатом у депутати Київради, помічником нардепа-“свободівця” Едуарда Леонова. Закінчив Київський політехнічний інститут. Денис Поліщук закінчив Національний університет харчових технологій. А також Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації КПІ. Військова спеціальність — спецзв’язок, контроль режиму секретності. На виборах 2012-го балотувався у народні депутати від партії “Українська національна асамблея”, що пізніше стала частиною “Правого сектору”. Працював у будівельних компаніях “Капітал Спецресурс” та “ФДМ Груп”. Обидва – активісти Майдану та бійці АТО.

За підозрою у вбивстві Бузини затримали киян Андрія Медведька та Дениса Поліщука. Вони ветерани АТО

Суди над затриманими тривають і досі. 15 квітня закінчували слухати обвинувальний акт, який складається з 30 сторінок. Далі суд визначить порядок дослідження доказів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Це може бути спочатку дослідження письмових доказів, потім допит свідків. Або спочатку допит свідків, а потім дослідження письмових доказів. Обвинувачених як правило допитують в кінці”, – розповіла речниця столичної прокуратури Надія Максимець.

Тепер суди у справі відбуватимуться майже кожного тижня, що значно прискорить процес розгляду, додала Максимець.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...