facebook

“Нам вигідно розпустити Раду, але будемо думати”: Зеленський може розпустити парламент, якщо дозволить закон

Кандидат в президенти України Володимир Зеленський дав відмінне інтерв’ю РБК-Україна, де дав пояснення своєї позиції з багатьох базових проблем України.

 

 

Володимир Зеленський програв в настільний теніс ексклюзивне інтерв’ю. Про це розповів журналіст видання “РБК-Україна” Владислав Красінський.

Журналіст похвалився, що виграв партію у кандидата в президенти, після чого той пообіцяв дати інтерв’ю.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Зустрілися з гідним противником за тенісним столом. Я переміг Володимира Зеленського в чесному поєдинку. Кандидат пообіцяв дати інтерв’ю” РБК-Україна “. Чекаємо”, – написав Красінський у неділю, 31 березня, на своїй сторінці в Facebook.

17 квітня, Красінський повідомив, що Зеленський виконав обіцянку.

В інтерв’ю Зеленський, зокрема, розповів про свої плани, якщо він зрештою стане президентом і поділився планами щодо розпуску парламенту.

“Про розпуск парламенту будемо думати”

– Хто буде голосувати за цей закон про імпічмент?

– Я думаю, що всі депутати будуть.

– Депутати нинішнього скликання, або будуть перевибори?

– Перевибори… Дивіться, хлопці. З перевиборами, ви ж розумієте, що є певні законодавчі терміни, ви прекрасно в цьому орієнтуєтеся.

– Ви думаєте, ви не встигнете розпустити Раду?

– Я боюся, що я не встигну. Я ламати закон не буду, не буду порушувати закон. Якщо ми встигнемо у термін за шість місяців до наступних виборів, коли ми маємо право розпустити парламент…

– Тобто, якщо встигнете, то розпустите?

– Будемо думати, так. Але ви ж розумієте, що нам це вигідно.

– Є два вигодонабувача.

– Хто?

– Ви і Петро Порошенко.

– Так, я це розумію. Але не факт, що це вигідно для Петра Олексійовича.

– Він, в принципі, може зафіксуватися в якості лідера опозиції і отримати велику фракцію.

– Ну, знаєте, він сьогодні головний лідер, і він в опозиції до народу України. Ось це найстрашніше, що є. Я б на його місці, – я слава богу, не на його місці – після такої феєричної відповіді суспільства по довірі до президента, пішов би з політики. Він людина забезпечена, він людина багата, він може забрати з собою в пам’яті ті заслуги, які він зробив для України. Я думаю, якісь речі оцінить, якісь речі суспільство не пробачить. Тому я сказав “я б на його місці”, зі своїми моральними принципами. В позитивних, порядних, демократичних країнах такі люди йдуть з політики, просто йдуть. І це правильне рішення. Я закінчу думку – він багата людина, він може дозволити собі займатися благодійністю, великим виробництвом, і так далі. У нього багато рішень у житті може бути.

Тому, з приводу розпуску – будемо робити згідно із законом. Іноді закон взагалі допомагає приймати рішення.

– Не знаєш, як вчинити, роби по закону.

– Це ж чудово. Є закон. Це зручно.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...