facebook

Небезпечна хвороба загрожує дорослим і дітям на Днпропетровщині: хворих стає більше

Медики попередили про небезпечну хворобу, яка загрожує жителям Дніпропетровської області. У Новомосковську продовжує зростати рівень захворюваності на кір. Про це повідомили у міському центрі первинної медико-санітарної допомоги.

 

Лише за тиждень з 11 по 18 квітня у місті виявили 4 нових випадки цієї небезпечної інфекції. Захворіли двої дорослих і двоє дітей.

Загалом з початку року в місті на кір захворіло 28 людей, в тому числі 12 дітей.

За даними медичної статистики, в Україні тільки протягом останнього тижня зафіксували 2 279 випадків кору. А з початку року хвороба вразила вже 39 тисяч 549 українців. За цей час від ускладнень кору померло 14 людей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Єдиним надійним захистом від небезпечної хвороби залишається вакцинація, наголошують медики.

Зазначимо, ми вже повідомляли, що в Дніпропетровській області різко зросла кількість хворих на небезпечну хворобу.

З початку року і станом на 15 березня 2019 року на кір в Україні захворіли 30 794 особи, 10 осіб померли від ускладнень кору. Як повідомили редакції, в Дніпропетровській області епідемічна ситуація щодо захворюваності на кір теж залишається неблагополучною.

Місцеві ЗМІ звернулися за коментарем до Олени Литвиненко, начальник управління організації епідеміологічних досліджень ВСП «Каменської міський відділ лабораторних досліджень» ГУ ДОЛЦ МОЗ України.

Вона повідомила, що з початку року за первинними діагнозами в області зареєстровано 450 випадків захворювання на кір (станом на 20 березня 2019 р.). Зареєстровано 1 смертельний випадок. Щотижня по області реєструється до 70 випадків кору зі збереженням тенденції до зростання.

Станом на 22 березня по місту Кам’янське (з початку року зареєстровано 30 випадків кору. За оцінкою рівня захворюваності дана ситуація відповідає високому рівню захворюваності в населеному пункті, показник становить 12,34 на 100 тис. населення. При цьому дітей в загальному числі хворих — 53% (16 випадків). Серед дітей найбільше хворіють на кір у віці від 5 до 9 років (31,3%).

Серед хворих 66, 7% не були щеплені проти кору (або дані про щеплення відсутні, що також розцінюється як відсутність щеплень). Діагноз кору у 2019 р. лабораторно підтверджено у 12 випадках (40%), інші випадки встановлені на підставі клініко-епідеміологічних даних.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...