facebook

Жорстко сказала! В Грузії відреагували на паспортизацію Донбасу. Тривожний сигнал

Міністр Грузії розповіла, що для них це дуже знайомий сценарій з путінськими паспортами

 

 

Міністр з питань примирення і громадянської рівності Грузії Кетеван Ціхелашвілі провела паралелі російської паспортизації Донбасу із ситуацією в Грузії наприкінці 1990-х початку 2000-х. Про це вона говорила під час зустрічі з міністром з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб, повідомляє прес-служба відомства.

“Фактично президент Росії повторив в Україні те, що відбувалося наприкінці 90-х і на початку 2000-х роках в Грузії: почав видавати російські паспорти населенню тимчасово окупованої частини Донбасу. На жаль, для нас це дуже знайомий сценарій і відомо, до чого він призводить”, – сказала вона.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ціхелашвілі зазначила, що такі заходи Росія вживає для легітимізації дії щодо “захисту своїх громадян” за кордоном

“На жаль, ми це все вже бачили, у тому числі під час агресії в 2008 році. Сподіваюся, подібного не відбудеться в Україні, яка за останні роки і так перенесла багато випробувань. Але, зрозуміло, що це дуже тривожний сигнал про те, що Росія не збирається відмовлятися від своєї політики, а також сигнал про необхідність посилити наші зусилля і зусилля наших міжнародних партнерів для протистояння – мирного, але дуже принципового – нелюдській, мілітаристській політиці Російської Федерації”, – підкреслила грузинський міністр.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...