Categories: Політика

На інавгурації Зеленського буде делегація зі США

Спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер розповів, що на інавгурацію обраного президента України Володимира Зеленського у Київ зі США прибуде делегація високого рівня.

Про це він розповів під час інтерв’ю ВВС.

При цьому, за його словами, поки що невідомі точна дата прибуття в Україну і склад делегації. Під час перебування делегації в Україні Волкер має намір провести зустріч із Зеленським.

“Я зустрічався з ним (Володимиром Зеленським, – ред.) у лютому ще під час виборчої кампанії. На інавгурацію президента України до Києва зі США прибуде делегація високого рівня. Ми очікуємо, коли визначиться точна дата, і тоді визначимо її склад. Приблизно в ті дні я постараюся з ним зустрітися, щоб обговорити конфлікт на Донбасі і кроки, які можна було б зробити, щоб повернути спокій і мир на цю землю”, – розповів Волкер.

На за питання журналіста про те, хто безпосередньо ввійде до складу делегації США на інавгурацію, Волкер відповів, що “це буде найвищий рівень представництва, який відповідатиме статусу інавгурації глави держави, що входить у число наших друзів”.

Нагадаємо, Володимир Зеленський на зустрічі з керівниками фракцій парламенту в суботу, 4 травня, запропонував дату інавгурації 19 травня.

У відповідь керівник Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович нагадав, що це – День пам’яті жертв політичних репресій, у зв’язку з чим призначення інавгурації на 19 травня він назвав недоречним. Пізніше у Зеленського відповіли В’ятровичу на заперечення проти інавгурації 19 травня. Член команди Зеленського нагадав, що в минулому році в цей день проводились концерти з нагоди Дня Європи, і ніхто не нагадував про жалобу.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.
annashchesna

Recent Posts

Частині українців призупини виплату пенсій: що сталося

Багато вимушених переселенців, що отримали цей статус до 2022 року, продовжують ігнорувати вимогу Пенсійного фонду…

25 хв. ago

Не робіть так, якщо вам дорогі ваші гроші

У Печерському районі столиці поліцейські отримали тривожне повідомлення про вбивство, на що інспектори негайно зреагували…

2 години ago

Як 25-річний калуський вчитель руйнує стереотипи і набирає сотні тисяч переглядів у TikTok (Відео)

25-річний вчитель історії Калуського ліцею №3 Павло Юрчишин знімає відео у ТікТок та руйнує стереотипи…

2 години ago

Стоcується вcіх, xто відкладав дoлари або євpо. Чoму мoжуть оштpафувати у 2024 pоці

Через держкордон в Україні вільно можна перевозити не більше 10 тисяч євро. Більші суми потрібно…

4 години ago

Штрафи за ухилення від мобілізації зростуть у 30 разів: скільки доведеться платити

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроєкт №10379, який передбачає посилення відповідальності за військові правопорушення…

5 години ago

“Надбавки для пенсіонерів вже з 1 травня”: з’ясувалося, як тепер виплачуватимуть пенсії українцям

З 1 травня українці отримають деякі надбавки до пенсії автоматично. Їм не треба буде звертатись…

7 години ago