facebook

У Харкові поліцейські покривали наркоторговців та здирали за це хабарі

Група офіцерів поліції, серед яких працівники підрозділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, налагодила схему вимагання та отримання хабарів від осіб, які займаються розповсюдження наркотиків у вигляді так званих закладок.

Встановлено, що ці поліцейські, коли отримували інформацію про протиправну діяльність наркоділків, імітували їх затримання “на гарячому”, а потім вимагали гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності. За це з кожного наркоторговця вони отримували по 3 тисячі доларів.

Співробітники СБ України із залученням бійців спецпідрозділу “Альфа” вже затримали трьох учасників угруповання у Харкові під час отримання хабара у 74 тис. грн від наркоторговця. У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці вже задокументували факт отримання учасниками організованої групи 40 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим поліціянтам про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також тривають слідчо-оперативні дії для документування та притягнення до відповідальності інших працівників поліції, причетних до протиправного механізму.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...