facebook

Новий удар від влади обрушиться на любителів алкоголю: «обмеження, штрафи і не тільки»

Українські парламентарії готують нову заборону, яка може сподобається не всім. Так, пролунала пропозиція підвищити допустимий вік для покупки алкоголю і тютюнових виробів. Ймовірно, особи молодше 21 років не зможуть їх купувати.

 

Медики і юристи вважають обмеження розумним, однак для дотримання закону потрібно буде більше контролю та штрафів.

Отто Стойка, лікар і глава правління організації «Платформа Здоров’я», вважає, що приймати алкогольні напої потрібно починати «чим пізніше, тим краще».

«Тканини мозку розвиваються до 22-25 років. А в 21 людина продовжує навчатися у вузі і освоює професійні навички. Багато нейронних зв’язків формуються в молодому віці. А нікотин і алкоголь – психоактивні речовини, які впливають на нейрони безпосередньо і на зв’язок між ними, тобто, на їх роботу», – каже Отто Стойка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Коли нікотин потрапляє в мозок, він заважає нормальному зверненню нейрогормонів і виснажує їх виробленню. За словами фахівця, чим раніше людина починає вживати спиртне і курити, тим більша ймовірність виникнення залежності. Крім того, ці шкідливі звички роблять людей більш дратівливими і погано впливають на успішність в навчанні, роботі та іншому. Втім, в питанні приймати чи не приймати вікове обмеження мало.

«Треба вводити більш жорсткий контроль за продажем алкоголю і тютюну дітям! Вводити контроль за забороною куріння і вживання алкоголю в громадських місцях, проводити обмеження продажу за часом, створювати широку соціальну рекламу проти вживання алкоголю і тютюну», – додає Отто Стойка.

У більшості країн світу продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів дозволено з настанням повноліття (18 років). А в Сполучених Штатах і Монголії – з 21 року.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...