facebook

На Київщині затримали зловмисників, що реалізовували фальсифіковані медпрепарати для онкохворих

Днями правоохоронці спіймали на гарячому злочинне угрупування, що виготовляло та збувалона території Київської області фальсифіковані лікарські засоби

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з покликанням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

У ході досудового розслідування кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 321-1, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 212, ч. 3 ст. 368 КК України встановлено, що громадяни України разом з іноземцями здійснювали поза межами митного контролю доставку на територію України фальсифікованого медичного препарату (онкопрепарату) Keytruda (Кітруда, виробник США і Австрія), а також виготовляли його на території України та реалізовували, як на території нашої держави, так і за її межами.

Відтак, трьох осіб затримано за ст. 208 КПК України, після документування факту незаконної реалізації 6 флаконів фальсифікованого лікарського засобу Keytruda (Кітруда) на загальну суму близько 7 тисяч доларів США.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, за результатами яких особам буде повідомлено про підозру у вчиненні злочинів. Прокурорами готуються клопотання до суду про обрання затриманим запобіжних заходів.

Під час проведення обшуків, які ще тривають, вже виявлено та вилучено, за попередніми даними, фальсифіковані медикаменти на мільйони гривень. Остаточна їх вартість буде встановлена досудовим розслідуванням.

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...