facebook

Мета ракетної програми – до кінця року прийняти на озброєння ракети “Вільха-М”, “Вільха-Р” та мобільний комплекс крилатих ракет “Нептун”

Життя не стоїть на місці – все тече, все змінюється. Щось прогресує, щось деградує, а щось перебуває у процесі стагнації. Так і Збройні сили України з плином часу змінюються у певний бік. За період збройної агресії Росії проти України стан озброєння ЗСУ значно покращився.

Багато науковців та підприємств залучено для оснащення та вдосконалення оборонного комплексу України. Одним з таких проектів є український ракетний комплекс з коригованим боєприпасом калібру 300 мм – «Ві́льха». Розроблений на основі радянської реактивної системи залпового вогню 9К58 «Смерч». Прийнятий на озброєння української армії у 2018 році.

Над створенням комплексу працювало близько п’ятнадцяти підприємств українського оборонно-промислового комплексу. Насамперед це ДержККБ «Луч» — головний виконавець проекту за державним оборонним замовленням. Серед інших важливих учасників — Павлоградський хімічний завод, який розробив та виготовив нове сумішеве паливо для двигунів «Вільхи», підприємство «Артем», на устаткуванні якого виготовляють корпуси для ракет, «Оризон-Навігація», що спеціалізується на системах супутникової навігації, та інші.

На полігоні ЗСУ на півдні країни відбувся черговий етап випробувань українських ракет підвищеної дальності «Вільха – М» та ракет з касетною бойовою частиною «Вільха – Р».

“Українські науковці та виробничники продовжують виконувати завдання з реалізації ракетної програми, мета якої до кінця року прийняти на озброєння ракети “Вільха-М”, “Вільха-Р” та мобільний комплекс крилатих ракет “Нептун”. Сподіваюся що, незважаючи на кадрові зміни в секторі безпеки і оборони України, ракетні проекти будуть виконуватися за затвердженим планом, і робота по зміцненню обороноздатності нашої держави не зупиниться”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Присутній на випробуваннях Міністр оборони зауважив, що випробування пройшли успішно, а з серпня по жовтень планується провести державне випробовування і поставити нові ракети на озброєння Збройних Сил України.

В цілому ж Збройні сили України протягом 28 років розвивались по чітко вираженій косинусоїді: з 1991-го по 2013-й рік рух вниз, а з весни 2014-го поступовий рух нагору. Хочеться вірити, що цей рух не припинятиметься та  розвиватиметься в подальшому. Тому що наскільки Україні потрібна сильна армія – ми всі переконались протягом останніх п’яти років років.

Олена Савчук для Ukraine live

http://texty.org.ua

https://uk.wikipedia.org/wiki/Вільха_(ракетний_комплекс)

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...