facebook

У Польщі заарештували жінку, яка кинула українського заробітчанина в лісі.

Українець зомлів під час робочого процесу,але замість виклику швидкої власниця підприємства вивезла його в ліс і залишила там.

У Польщі власниці польського підприємства, яка залишила помирати українського працівника в лісі, загрожує до 5 років позбавлення волі. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Gazeta Wyborcza.

36-річний українець працював на підприємстві з виробництва трун поблизу міста Новий Томишль. Тіло чоловіка знайшли лісники недалеко від міста Вонгровець у Великопольському воєводстві.

“Поліцейські з’ясували, що в жаркий день чоловікові стало погано на роботі і він знепритомнів. Коли інші працівники повідомили власниці, вона заборонила викликати швидку допомогу і наказала всім йти додому. Потім з’ясувалося, що чоловік непритомним зник з території підприємства. Не було його також вдома, де він жив. При дивних обставинах зник також один з українців, який жив і працював зі зниклим працівником”, – сказав представник Великопольськіої поліції Анджей Боров’як.

Він додав, що “після вивчення всієї інформації і домовленостей з прокуратурою поліцейські вирішили затримати власницю фірми. Жінку взяли під варту. Правоохоронці почали також розшукувати українця, який зник після інциденту. За кілька днів вони виявили його в одному з хостелів у Ломжі”.
За інформацією Боров’яка, докази та інші матеріали дали підстави, щоб пред’явити власниці фірми звинувачення в ненаданні допомоги, а також ненавмисному спричиненні смерті. За це їй загрожує до 5 років ув’язнення. Подібне покарання загрожує й затриманому громадянину України, який, знаючи обставини інциденту, переховувався і приховав інформацію, перешкоджаючи слідству.
Померлий Василь Чорней не хворів, раніше не знесилювався, у нього не було епілепсії, каже його дружина Наталя. В Україні без батька залишилося троє його неповнолітніх дітей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...