facebook

Тиск на заробітчан: російські правоохоронні органи незаконно затримують та погрожують

Заробітки за кордоном і досі є актуальними для українців. Громадяни й зараз шукають кращого життя у країнах Європи, та й навіть у Російські й Федерації. У порівнянні з минулими роками кількість людей, котрі для заробітку обирають Росію, зменшилась. Пов’язано це, ймовірно, із агресією Росії на українські землі.

Проте все ж залишається та кагорта людей, яка й надалі шукає роботу в РФ, не приховуючи цього. Та у багатьох випадках, на жаль, замість обіцяної роботи люди можуть потрапити в пастку. Російські спецслужби активно працюють над тим, щоб використати невинних українців у своїх цілях та для того, аби отримати якусь інформацію. Вони можуть залякувати, незаконно затримувати та погрожувати українським заробітчанам. Люди й зараз потрапляють на гачок недобросовісних росіян, які утримують людей проти їхньої волі.

За інформацією Головного управління національної поліції Рівненської області встановлюють місцезнаходження Мізери Олександра Петровича – жителя села Богдашів Здолбунівського району. Поліцейські з’ясували, що чоловік у 2015 році відправився на заробітки до Російської Федерації. Чоловік перебуває у розшуку з 22 червня.

З початку перетину кордону українцями російські спецслужби активно слідкують за людьми. Громадян України вони вистежують найбільше. Під час самого перетину кордону вони ставлять провокаційні запитання, випитують про владу та про ситуацію в країні загалом. А після цього багатьох з них може чекати не робота, а затримання росіянами, поки вони не досягнуть своєї мети та поки не отримають бажаної інформації. Ймовірно, у таких випадках і з’являються повідомлення про людей, які зникли безвісти.

Перед поїздкою за кордон варто добре аналізувати та перевіряти місце роботи, а особливо – коли це поїздка до Росії. Та найкраще – знайти роботу  у своїй країні та утриматися від поїздок в Росію. Дбати про свою безпеку потрібно завжди.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Олена Савчук для Ukraine live
За матеріалами: http://vse.rv.ua/article/dopomozit-rozsukati-bezvisti-zniklogo-zdolbunivcanina.html

 

 

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...