facebook

У Чикаго пройшла виставка генія українського малярства Івана Марчука

В Українському Національному музеї американського міста Чикаго відбулося відкриття експозиції творів українського живописця, народного художника України, лауреата Національної премії України ім. Шевченка Івана Марчука.

 

 

Виставка генія сучасного українського малярства Івана Марчука, відкриття якої відбулося 28 червня 2019 року в Українському Національному музеї (Чикаго), увійде в історію мистецького життя діаспори”, – йдеться у дописі.

 

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Усі роботи виконані в авторській техніці Івана Марчука, яку митець назвав “пльонтанізм” – від діалектного слова “пльонтати”, що значить плести, переплітати.

На заході були присутні представники української діаспори та Генеральний консул України в Чикаго Лариса Дераско.


ан Марчук – один із найбільш видатних сучасних українських митців. Він має звання Народного художника України, а також є лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка та членом Золотої гільдії Римської академії сучасного мистецтва.

У доробку Марчука близько 5000 картин. За півстоліття творчої діяльності він провів понад 150 монографічних та 100 колективних виставок в Україні та за її межами. У 2007 році Іван Марчук увійшов до рейтингу “100 геніїв сучасності”, який склала британська газета «The Daily Telegraph».

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...