facebook

ЗСУ поповнились новим броньовиком Барс-8, розроблений українською автобудівною компанією “Богдан Моторс”

Протягом п’яти років українські військовослужбовці захищають наші землі від російської агресії, окупації територій, паралельно вивчають нові тактики, опановують нові вміння та навички. Також, одним із найважливіших чинників нашої безпеки є обладнання та техніка, з якими працюють захисники.

Зокрема, 1 липня ЗСУ поповнились новим броньовиком. Це бронеавтомобіль підвищеної прохідності Барс-8, розроблений українською автобудівною компанією “Богдан Моторс” відповідно до вимог Збройних сил України та з урахуванням світових стандартів техніки такого класу. Програма передбачала створення кількох напрямків розвитку сучасного бронеавтомобіля. У результаті інженерних пошуків було створено перші прототипи бронеавтомобілів “БАРС-6” та “БАРС-8”. Протягом подальших випробувань та конструкторських пошуків у лінійці ББМ «Богдан Моторс» залишився лише “Барс-8”.

Під час виконання програми, броньовик випробовували у різних умовах. Він пройшов ходові випробування, подолання бродів та бездоріжжя, підйомів та спусків, перевірку зручності десантування, ведення вогню, випробування підривом, перевірку балістичної стійкості та низку інших складних тестів.

Конструкцією бронеавтомобіля передбачено встановлення: системи пуску димових гранат, засобів зв’язку та навігації, приладів нічного та денного спостереження, системи регулювання тиску в шинах, системи пожежогасіння моторного відділення, засобів маскування, протиосколкового підбою корпусу, автономної кліматичної системи та іншого обладнання.

Універсальності сімейству спеціальних броньованих машин на базі “БАРС-8” додає передбачена можливість встановлення різних бойових модулів та озброєння для їхнього подальшого використання у частинах та підрозділах більшості видів та родів військ.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Основною сферою використання “БАРС-8” є забезпечення підрозділів Збройних сил України при веденні ними бойових дій. Машина також може бути задіяною для транспортування особового складу, перевезення вантажів в умовах бойових дій, виконання тактичних завдань та охорони блокпостів тощо. Пасажиромісткість складає до 10 осіб в повному спорядженні. Особливість конструкції броньованого авто забезпечує комфортну посадку та десантування екіпажу та десанту через широкі бокові і задні двері. Також передбачена можливість евакуації через люк на даху.

За попередніми оцінками військових експертів, новий бронеавтомобіль має добру експортну перспективу і може постачатися не лише до Збройних сил України та інших вітчизняних силових структур, а й на зовнішні збройові ринки.

За час війни в Україні спецпідрозділи ЗСУ справді отримали багато нових знань та можливостей для боротьби з ворогом. Вони проходять відповідні іспити, отримують техніку для військової розвідки та поповнюються сучасними та укомплектованими автомобілями. Саме тому за стільки років ворог не пройшов далі на наші території, а навпаки – почав відступати.

Олена Савчук для Ukraine live

За матеріалами:

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%91%D0%9C_%C2%AB%D0%91%D0%B0%D1%80%D1%81%C2%BB?fbclid=IwAR23ShCjXB_kQD6tHmrI_ezgeDnwPREKVFgRudQcrrNSzCjIknDWsO1JsXQ

https://gazeta.ua

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...