facebook

Вперше в історії 140-й центр Сил спеціальних операцій ЗСУ зміг пройти сертифікацію як підрозділ SOF

Під час російської агресії та війни на Сході українським військовим потрібно постійно бути на поготові,  а також постійно удосконалювати свої вміння. Тоді українські землі будуть у безпеці, а наші військові структури зможуть впевнено боротися з ворогом.

Нові знання та вміння здобув 140-й центр Сил спеціальних операцій ЗСУ. Військові пройшли відповідні іспити у Литві від західних колег.

Вперше в історії підрозділ з країни не Північноатлантичного альянсу зміг пройти сертифікацію як підрозділ SOF і має право залучатися Силами швидкого реагування НАТО. 140-й центр Сил спеціальних операцій ЗСУ проходив відповідні іспити в Литві від західних колег. NRF було створено на листопадовому саміті НАТО 2002 року в Празі замість союзного командування Європи мобільними силами. Складаються з сухопутних військ, спеціального призначення, повітряних, морських сил, вони готові протягом п’яти днів до проведення операцій евакуації або реагування на кризові ситуації у всіх частинах світу. “При значному військовому конфлікті (війні) повинні стримувати ворога до підходу основних сил до 30 днів. Рішення про застосування SOF ухвалює рада”, – наголошується в повідомленні.

Сертифікація і право залучитися Силами швидкого реагування НАТО є важливим аспектом для гарантування сувернітету, територіальної цілісності країни, забезпечення надійного захисту національних інтересів від воєнних загроз. Нові знання, в цілому сприятимуть успішному виконанню поставлених перед ЗСУ завданнями, від цього буде залежати успішне їх виконання.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Олена Савчук для Ukraine live

Джерела:

https://zik.ua

https://www.unian.ua

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...