facebook

Мінськ готовий прийняти переговори Зеленського і Путіна

Президент Білорусі Александ Лукашенко підтримує ініціативу українського колеги Володимира Зеленського провести в Мінську переговори з президентом РФ Володимиром Путіним за участю США, Великобританії, Франції та Німеччини. Про це повідомляє УНН з посиланням на МЗС Білорусі.

“У зв’язку з вступниками численними питаннями від представників ЗМІ з приводу заяви Президента України Володимира Зеленського, в якому він запропонував організувати в Мінську міжнародну зустріч за участю лідерів України, Росії, США, Великобританії, Німеччини, Франції, інформуємо, що Президент Білорусі Олександр Лукашенко, звичайно, вже знайомий із заявою глави української держави. Відразу хочемо відзначити: нічого нового в політиці президента Білорусі, в його ставленні до конфлікту в Україні немає, а тому: наш президент абсолютно підтримує пропозиції Володимира Зеленського. Ця позиція незмінна – і полягає вона в тому, що не можна дивитися один на одного через приціл знарядь, потрібно сідати і вирішувати проблеми, яких накопичилося чимало. З приводу місця проведення зустрічі … тут і зовсім двох думок бути не може: війна у нашого порога, і в Мінську завжди вважали і вважають за честь бути майданчиком для мирних ініціатив і переговорів”, – повідомили в МЗС.

У Лукашенка відзначили, що стосується озвучених пропозицій по учасниках зустрічі, то Мінськ підтримує розширення формату переговорів і включення новіх країн.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...