facebook

Українська армія поступово переходить до стандартів НАТО

Вже впродовж п’яти років українські військові оберігають нашу безпеку та забезпечують вільне, спокійне життя на Батьківщині. З початком збройної агресії Російської Федерації на Сході нашої держави, Україна активізувалась у своїх реформах, навчаннях, щоб  якнайкраще і впевненіше протидіяти ворогу. Крім того, однією із важливих цілей нашої країни є вступ до Північноатлантичного Альянсу.

Крок за кроком українська армія поступово переходить до стандартів НАТО в питаннях озброєння та реформування системи управління. Сформовано низку нових бойових бригад та військових частин оперативного, тилового та технічного забезпечення. На потенційно загрозливих напрямках проведено нарощування відповідних угруповань військ. Посилено систему протиповітряної оборони, збільшено авіаційний парк та бойовий склад зенітно ракетних військ. Поступово відновлюються Військово-Морські Сили.

Лише за 2018 рок у військо було поставлено більше 3000 одиниць нового або модернізованого озброєння та військової техніки, близько 500 тисяч ракет і боєприпасів, 2000 одиниць сучасної стрілецької зброї та антиснайперських комплексів. Створено військово-промисловий комплекс серійного випуску модернізованих танків Т-64 та бронетранспортерів БТР-3, БТР-4, які добре себе зарекомендували у проведені Антитерористичної операції. За перший квартал 2019 року, Збройні сили отримали більше, ніж 1200 одиниць військової техніки. Також були поставлені прилади зв’язку відповідно стандартам НАТО, «STANAG 4024 та STANAG 4246», котрі вдосконалюють управління військами в бою, та мінімізують можливості ворожого перехвату розмов наших військових.

Крім того, ЗСУ одержать 20 зразків нового озброєння для ще кращої роботи українських військових. Про це повідними міністр оборони України Степан Полторак під час візиту на підприємства «Укроборонпрому» у Харківській області. За його словами, Україна має перестати ремонтувати старе озброєння і військову техніку, а перейти на виробництво нової.

Справді, завдяки новій техніці, якісному озброєнню українські бойовики зможуть впевненіше боротися з ворогом. Українські землі будуть у надійному захисті, а тиск російської агресії буде менш болючими.

https://podrobnosti.ua/2280714-zsu-otrimajut-20-vidv-novtno-zbro-stepan-poltorak.html?fbclid=IwAR1pStbdvowAFPaEaFUrIHB7z9RMoiAwgSlmuokDqbUXFBc3kbrv30kwa2o

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

https://enigma.ua/articles/zbroyni-sili-ukraini-nablizilis-do-standartiv-nato_1

Шукайте деталі в групі Facebook

Вам також може бути цікаво...