facebook

Екс-невістка Ющенка пов’язана з крадіжкою мільярда доларів з банків Молдови

Колишня невістка екс-президента України Віктора Ющенка виявилась бенефіціаром  крадіжки мільярда з банків Молдови, повідомляє NewsMaker.

У четвер, 11 липня, лідер “Нашої партії” Ренато Усатий опублікував повну версію другого звіту американської компанії Kroll про розслідування крадіжки мільярда доларів з молдовських банків. Детективам вдалося простежити шлях більше 30 млн. доларів.

Згідно зі звіту, гроші з молдовських банків потрапляли до компаній, пов’язаних з екс-лідером Демпартії Володимиром Плахотнюком, а іноді і прямо на його особисті рахунки та на рахунки громадян інших країн.

Серед отримувачів рахунків опинилася й родичка Віктора Ющенка – колишня невістка Єлизавета. Вона отримала 50 тисяч доларів в американському банку. Після розлучення з Андрієм Ющенком вона вийшла заміж вдруге та повідомляла, що її новий чоловік є бізнесменом.

У 2015 році в Молдові стало відомо, що з трьох банків – Banca de Economii, Banca Sociala і Unibank, які контролювали майже половину ринку банківських послуг, було виведено за кордон близько мільярда доларів. Банки були ліквідовані, а розслідуванням зайнялася міжнародна компанія Kroll.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...