В Україні з’явилася нова небезбечна гра для дітей «Зникнути за 24 години»

Правоохоронці закликають батьків негайно звертатися в поліцію у разі зникнення дитини, передає «Сегодня».

В Україні з’явилася нова небезпечна гра, яка передбачає зникнення дітей. Про це повідомляє Ситуаційний центр Національної поліції України.

«До уваги батьків. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано нову небезпечну гру «Зникнути на 24 години», яка націлена на дітей. Небезпечна гра «Зникнути на 24 години» – аналог гри «Синій кит», починає набирати обертів на території країн Європейського Союзу. Суть гри – дитина повинна зникнути на 24 години, щоб батьки і друзі не могли його знайти», – повідомили в поліції.

Правоохоронці закликають батьків негайно звертатися в поліцію у разі зникнення дитини.

Відзначимо, що подібні небезпечні ігри з’являються з інтернету. Так, у 2017 році в Україні зафіксували сплеск популярності смертельних ігор серед підлітків. Завдання школярі отримують через групи в соціальних мережах під назвою «Синій кит», а адміністратори цих груп схиляють підлітків до самогубства. Часто, якщо дитина відмовляється себе вбивати, злочинці обчислюють IP-адресу учасника і кажуть йому, що за цю боягузтво доведеться відповісти його рідним.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У 2018-му в Україні з’явилася смертельна гра для підлітків «Момо». Поширюється вона через месенджер WhatsАpp. Так з’являється новий контакт, підписаний як «Момо». Він є анонімним куратором – спочатку, надсилає своїм жертвам страшні картинки, фотографії із зображенням сцен насильства, а потім пропонує виконувати різні накази. У разі, якщо дитина відмовляється виконувати будь-які дії, в хід вже йдуть погрози, що створює ризик самогубства.

annashchesna

Recent Posts

Помер через 2 дні після візиту до ТЦК: що відомо про розслідування гучної справи

Наразі поліція відкрила кримінальне провадження, а омбудсман узяв справу на особистий контроль. Поліція Хмельницької області…

1 годину ago

Ухилянтів аж трясе: мобілізацією все не обмежиться

Що чекає на українців, які порушать закон До набрання чинності закону про мобілізацію залишилося не…

1 годину ago

“Потужний снігопад суне в ці області, навіть синоптики приголомшені прогнозом”: де буде мороз у -8 градусів, дощ і гроза?

Синоптики повідомляють українців про те, де варто очікувати погіршення погоди прямо на Великдень. За всю…

4 години ago

Терміново! Жiнкам цих 17 пpофесій потpібно з’явитися дo ТЦК для поcтановки на oблік і онoвлення даних. Список професій

Вже цього місяця, 18 травня, набуде чинності новий закон про мобілізацію. Вже цього місяця, 18…

4 години ago

“Насувається жорстке посилення мобілізації, є повний список категорій чоловіків зі збереженою відстрочкою”: ТЦК і повістки

Новий закон про мобілізацію в Україні набуде чинності вже 18 травня 2024 року. Цей документ…

6 години ago

Діставайте шапки та куртки: синоптик Діденко попередила про різке похолодання на завтра

Погода зіпсується! За повідомленням синоптика Наталки Діденко в Україні завтра, 3 травня, зниження температури повітря.…

7 години ago