facebook

Як живе Іванівка за місяць після моторошного вбивства Даринки: “А Тарасових там немає”

19 липня минає місяць, як у селищі Іванівка на Одещині знайшли вбитою 11-річну Дарину Лук’яненко. Тіло виявили за тиждень пошуків у вигрібній ямі в дворі родини Тарасових.

Єдиний підозрюваний – молодший син підприємців, 22-річний Микола. Зізнався, злочин планував. Хотів дівчинку зґвалтувати. Тому заманив у двір і накинувся. Даринка пручалася, Тарасов душив її, поки не знепритомніла.

Зґвалтувати не зміг “через фізичну неспроможність” – описано в протоколі допиту. Вирішив убити дівчинку. Перерізав їй сонну артерію. Щоб кров не розбризкувалася, одягнув на голову пакет.

Місцеві погрожували вчинити самосуд над Миколою та його родиною. Тому підозрюваного терміново вивезли до Одеси. Будинок його родини охороняли. Як живе селище за місяць після трагедії, розповіли кореспондентові Gazeta.ua місцеві жителі.

“Даринку згадуємо часто. Такий жах навряд колись забудеться. Хоча нема уже безкінечних розмов і обсмоктування всіх подробиць, як спочатку було. Тоді куди не вийшла – на кожному кутку лиш про це балачка. Люди чого не знали – собі домислювали. Батьки дівчинки повернулися до роботи на ринку, торгують у своїй ятці. А от Тарасових немає. Їм ще одразу дали зрозуміти, що там не чекають, обмалювали написами з усіх боків кіоск. А тоді прямо в обличчя сказали – торгувати не дамо. Із селища вони поки не їхали. По-перше, нема куди. Хату навряд чи хтось купить. А виїхати і ніде не зареєструватися не можуть, бо слідство ще незакінчене. Люди на них більше не нападають, здається, все стихло. Охорону з будинку зняли”, – розповідає працівниця селищної ради, імені просить не вказувати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Місцеві жителі переконані: батьки Миколи Тарасова все ж про злочин знали і допомагали його приховувати.

“Напередодні, як знайшли тіло, колега почула, як мати казала Миколі, нічого не бійся, мовляв, ніхто нічого не доведе. Я не вірю, що вона не знала. Собаки слід коло них губили, бо могли запах перебивати. Бачили, як Марія купляла багато побутової хімії. А вночі сторож на ринку застав, як лізла через огорожу до свого кіоску по оцет. Тоді шукала, у кого взяти довідку, що Микола несповна розуму. А потім взагалі адвоката найняла”, – говорить місцева мешканка Тетяна Пащенко.

Довести співучасть у злочині рідних Миколи Тарасова буде складно. Є стаття, яка передбачає покарання за приховування злочину. Але під неї не потрапляють близькі родичі, каже адвокат Антон Зубков.

“За законом, рідні підозрюваного мають право не давати свідчення проти нього. Але одна річ – не повідомити до поліції, а інша – знищувати докази. Це має дослідити слідство. Батьки можуть стати співучасниками, якщо буде доведено, що вони знали про підготовку злочину й допомогали синові приховати докази”, – підсумував Зубков.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...