facebook

СБУ викрила незаконну вирубку лісу на Закарпатті

За оцінкою СБУ,зловмисники отримали понад 300 тисяч гривень “прибутку”на незаконній вирубці та продажу лісу.


Служба безпеки України блокувала незаконну заготівлю і реалізацію деревини посадовими особами лісової охорони Лазещинського лісництва держпідприємства Ясінянське лісомисливське господарство. Про це повідомляє прес-служба СБУ у четвер, 25 липня.
Оперативники спецслужби встановили, що службовці декількох структурних підрозділів підприємства здійснюють несанкціоновану заготівлю і збут лісоматеріалів в особливо великих розмірах. Неврахований ліс зловмисники реалізовували місцевим деревопереробним господарствам.
Правоохоронці виявили велику кількість лісу і пиломатеріалів без документів про їх походження, а також невраховані засоби деревообробки. Крім того, виявлено численні факти порушення трудового законодавства, зокрема, відсутність на окремих підприємствах дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та використання праці неоформлених працівників.
За попередньою інформацією, внаслідок таких зловживань посадових осіб лісництва отримали понад 300 тис. грн “прибутку”. Профільні експерти оцінюють масштаби екологічного збитку.
Зараз одному з організаторів протиправної схеми оголошено про підозру у привласненні, розтраті і заволодінні держмайном шляхом зловживання посадовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК).
Тривають слідчі дії для з’ясування всіх обставин справи та встановлення інших посадових осіб лісового господарства, причетних до махінацій. Також перевіряється інформація щодо можливого контрабандного переміщення незаконно заготовленої деревини за кордон.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...