facebook

Поляки зібрали 4,5 млн грн для родини українця, що помер на заробітках(відео).

Серйозного розслідування і справедливого вироку вимагає історія з українським заробітчанином у Польщі. Василь Чорней із Прикарпаття помер у червні, коли перебував на заробітках у Польщі. Йому стало зле просто на роботі, та замість лікарні роботодавці вивезли тіло чоловіка в ліс, де той помер. Жінку керівницю затримали, та запитань ще дуже багато.

Трагедія українського заробітчанина, який помер через байдужість польського  працедавця, сколихнула не лише Україну, а й усю Польщу.  За кілька тижнів наші західні сусіди пожертвували родині загиблого Василя Чорнея – шістсот тисяч злотих, це майже чотири з половиною мільйони гривень.

Організував збір грошей консул України в Познані Вітольд Горовський. Він вибачився перед прикарпатською сім’єю і водночас подякував тим полякам, які відгукнулися на біду українців. Небайдужих виявилося понад 5 тисяч.

Дружина загиблого Наталя не може стримати сліз. Жінка працює медсестрою, із зарплатою в три тисячі гривень забезпечити сім’ю їй не під силу.

Щоправда гроші дадуть не одразу, а виплачуватимуть щомісяця – по дві тисячі злотих, це приблизно 15 тисяч гривень допоки найменша дитина не досягне повноліття. Крім цього, всі троє дітей матимуть щомісяця по півтори тисячі злотих протягом навчання у виші.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Але найбільше рідні хочуть дізнатися правду про загибель чоловіка. Адже досі історія Василя Чорнея із Прикарпаття – оповита таємницями. Не відома навіть причина смерті.

Тіло Василя знайшли присипане тирсою тільки  в лісосмузі. Нині справу розслідує польська поліція. Роботодавицю затримали, вона у всьому зізналася. Тим часом багато поляків  у своїх коментарях засуджують вчинок своєї землячки і просять вибачення у понад півтора мільйона українських заробітчан.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...